Natuursteen Impregneren

Natuursteen impregneren

Na het slijpen en of het polijsten van uw natuurstenen vloer zal er in de meeste gevallen geïmpregneerd moeten worden om zo te voorkomen dat er in de toekomst veel onderhoud moet worden gepleegd.

Doordat de poriën van het natuursteen worden aangetast tijdens de impregnatie blijft het gesteente langer in een mooie conditie en heeft u er uiteindelijk voordeel bij, want u hoeft uw natuurstenen vloer niet vaker te onderhouden. Tevens biedt de geïmpregneerde natuurstenen vloer bescherming tegen vlekken van aantastende middelen als water, vet en oliën. De natuursteen word in principe vocht- en vuilafstotend. Statistisch gezien wordt na het impregneren van de natuursteen de opname van vloeistoffen met 95 procent verminderd. Dit verschilt uiteraard per natuursteen soort, maar het is bij de meeste soorten van toepassing. Impregnatie moet u niet zien als middel nadat de schade al is aangericht. Nee, het impregneren van uw natuursteen zult u moeten zien als een hulpmiddel om eventueel toekomstige schade te verminderen en het onderhoud aan uw natuurstenen vloer makkelijker te maken.

Een natuursteen is kwetsbaar voor zuren, vetten en oliën. Maar ook het normale loopvuil kan binnen dringen. Na het slijpen en polijsten is het in veel gevallen aan te bevelen een bescherming aan te brengen. Door een natuursteen te impregneren wordt u behoedt van dit soort nare dingen. Zo blijft de vloer langer beschermd tegen het indringen van water en vuil. Hierdoor is de vloer in het dagelijks onderhoud makkelijker en sneller te reinigen. Bij het impregneren van de vloer worden de poriën in het gesteente afgesloten. De vloer behoud zijn glansgraad en blijft er natuurlijk uitzien daar het middel er niet op blijft liggen. Afhankelijk van de wensen van u en het soort gesteente word het juiste middel opgebracht, al dan niet kleur verdiepend. Hierdoor blijft uw vloer voor langere tijd in optimale conditie.

Het Impregneren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. 

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar top