Marmer glans herstellen

Marmer glans herstellen op professionele wijze

Marmer is een natuursteen met een glanzende uitstraling. Maar als het niet goed verzorgd wordt zal het dof worden. Natuurlijk wilt niemand dat deze prachtige natuursteen zijn glans verliest. Gelukkig kan het team van AZS Nederland het marmer glans herstellen. Maar waarom verliest marmer zijn glans precies? Hoe kunt u beschadigd marmer hersteld worden? En hoe kunt u het onderhouden en voorkomen?

Waarom verliest marmer zijn glans?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat marmer zijn glans verliest. De twee voornaamste redenen zijn zuur en vuil.

Vuil

Binnenshuis vind je onder andere marmeren vloeren en trappen. Deze raken na verloop van tijd beschadigd door zand dat van buiten naar binnen wordt gebracht. Als er zand op de vloer of trap terecht komt, gaat dit schuren op het marmer. Deze slijtage zorgt ervoor dat de glans verdwijnt. Door middel van een deurmat of schoenen binnenshis uit te doen, kunt u het slijtageproces vertragen. Door het marmer te polijsten kunt u de marmer glans herstellen.

Zuur

Zuur dat terecht komt op marmer zorgt ervoor dat het marmer zijn glans verliest. Dit kunt u voorkomen door geen zuurhoudende schoonmaakproducten te gebruiken op marmer. Let er op dat u pH neutrale schoonmaakmiddelen gebruikt! Ook fruitsap, frisdrank en wijn hebben een hoge zuurtegraad. Zodra u hiermee morst op het marmer geeft dit snel doffe plekken en verdwijnt de glans. Marmer glans herstellen na zuurbeschadiging kan alleen door het marmer te polijsten.

Dof marmer glanzend maken

Er zijn verschillende manieren om dof marmer weer glanzend te maken. Hieronder volgen enkele suggesties:

  1. Polijsten: Marmer kan worden gepolijst met een polijstschijf die op een haakse slijper is gemonteerd. Polijsten verwijdert de bovenste laag van het marmer en geeft het een nieuwe glans.

  2. Gebruik van een marmerpolijstmiddel: Er zijn verschillende soorten marmerpolijstmiddelen op de markt die kunnen worden gebruikt om dof marmer weer glanzend te maken. Deze producten kunnen worden aangebracht met een zachte doek en vervolgens worden opgewreven.

  3. Professionele reiniging: Als het marmer erg dof is of er zijn hardnekkige vlekken, kan het nodig zijn om professionele reiniging en restauratie van het marmer uit te laten voeren. De professionals van AZS Nederland kunnen uw marmer vakkundig reinigen en polijsten om de marmer glans te herstellen.

Het is belangrijk om te weten dat sommige reinigingsmiddelen en methoden niet geschikt zijn voor alle soorten marmer. Het is daarom verstandig om eerst een klein stukje te testen voordat u het hele oppervlak behandelt. Zo voorkomt u dat u juist meer vlekken maakt, in plaats van dat u de marmer glans herstelt.

Marmer onderhouden

Marmer is een prachtig natuurmateriaal. Het is duurzaam, stijlvol en tijdloos. Marmer kan echter dof worden en beschadigd raken als het niet goed wordt onderhouden. 

  • Maak het marmer regelmatig schoon om vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor marmer. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen die het oppervlak van het marmer kunnen beschadigen. Er zijn speciale natuursteen reinigers te koop, maar groene zeep zonder toevoegingen is vaak goed genoeg.
  • Voorkom krassen en zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen op het marmer worden geplaatst en gebruik geen schuurmiddelen om het te reinigen.
  • Bescherm tegen vocht, want marmer kan gevoelig zijn voor zure vloeistoffen. Vermijd morsen op het marmer en veeg eventuele gemorste vloeistoffen onmiddellijk op.
  • Gebruik beschermers, zoals een coating. Dit kan helpen het marmer te beschermen tegen vlekken en beschadigingen. 
  • Professionele reiniging: Als het marmer erg vuil of beschadigd is, kan het nodig zijn om professionele reiniging en restauratie van het marmer uit te laten voeren. AZS Nederland kan uw marmer vakkundig reinigen en eventuele beschadigingen herstellen.

Door deze tips op te volgen en het marmer regelmatig te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat uw marmeren oppervlakken er jarenlang mooi en glanzend uit blijven zien.

Marmer herstellen met polijsten

Beschadigd of marmer glans herstellen doet u door middel van natuursteen polijsten. Met polijsten kunt u de glans van de marmeren vloer herstellen. Hiermee worden de doffe en beschadigde plekken weggewerkt. Het marmer krijg dan een volledig nieuw uiterlijk na het polijsten. Een marmeren vloer herstellen en polijsten kunt u het beste aan een deskundige overlaten. Zo krijgt u het beste eindresultaat. Laat daarom beschadigd marmer herstellen door AZS Nederland!  

Heeft u een vloer, tafel of bijvoorbeeld een trap van marmer, maar is het oppervlak dof of vlekkerig geworden? Dat kan met de juiste middelen en techniek mooi gerenoveerd worden. AZS is expert in natuursteen renovaties, waaronder doffe plekken verwijderen en marmer glans herstellen.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven