Marmer glans herstellen

Marmer herstellen op professionele wijze

Marmer is een natuursteen met een glanzende uitstraling. Maar als het niet goed verzorgd wordt zal het dof worden. Natuurlijk wilt niemand dat deze prachtige natuursteen zijn glans verliest. Gelukkig kan het team van AZS Nederland het marmer glans herstellen. Maar waarom verliest marmer zijn glans precies? Hoe kunt u beschadigd marmer hersteld worden? En hoe kunt u het onderhouden en voorkomen?

Waarom verliest marmer zijn glans?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat marmer zijn glans verliest. We zullen het hebben over twee van de voornaamste redenen. Dit zijn zuur en vuil. Als we kijken naar marmer binnenshuis, dan zien we waarom zuur en vuil het kan aantasten. Binnenshuis vind je onder andere marmeren vloeren, keukenbladen en trappen. Deze raken na verloop van tijd beschadigd door zand of stof die van buiten naar binnen worden gebracht.

Als er zand of stof op de vloer of trap terecht komt, dan kan dit gaan schuren op het marmer. Dit zorgt ervoor dat de glans verdwijnt. Dan moet u het marmer glans herstellen. Door middel van een deurmat kunt u voorkomen dat er teveel vuil of zand op de vloer terecht komt. Daarnaast kan zuur wat terecht komt op marmer ook ervoor zorgen dat het marmer zijn glans verliest. Dit kunt u voorkomen door geen schoonmaak producten en fruitsap met een hoge zuurtegraad te gebruiken op het marmer.

Marmer glans herstellen en polijsten

Beschadigd marmer herstellen doet u door middel van natuursteen polijsten. Met polijsten kunt u de marmeren vloer herstellen. Hier worden de doffe en beschadigde plekken weggewerkt. Het marmer krijg dan een volledig nieuw uiterlijk na het polijsten. Een marmeren vloer herstellen en polijsten kunt u het beste aan een deskundige overlaten. Zo krijgt u het beste eindresultaat. Laat daarom beschadigd marmer herstellen door AZS Nederland!

Onderhoud van marmer

Marmer zult u regelmatig moeten onderhouden. Het schoonmaken van marmer wordt gedaan met speciale reinigers. Een neutrale natuursteen reiniger is perfect. Marmer glans herstellen zult u niet vaak hoeven te doen als u het marmer nooit agressief poetst.

Het gesteente is nu maximaal verdicht en vertoont een volle mooie hoogglans. De verdichting kan per gesteente sterk afwijken, dit heeft deels te maken met het soort gesteente en de gebruikte machine. De machines die wij gebruiken variëren in gewicht tussen de 150 kg tot 450 kg.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar top