Hydrofoberen

Wat is hydrofoberen?

Hydrofoberen is het impregneren van stenen gevels en daken met een waterafstotende laag. Hierdoor heb je minder onderhoud aan je gevel en voorkom je een hoop ellende zoals:

 • Doorslaand vocht

 • Vorstschade

 • Algen en schimmels 

 • Kalk en roest 

Daarnaast biedt het nog meer voordelen voor je pand, zoals:

 • Het isoleert de gevel, wat leidt tot minder stookkosten.

 • Het heeft een brandvertragende werking.

 

Hydrofoberen: zelf doen of een deskundige inschakelen?

Je komt middelen tegen waarmee je ook zelf als gevorderde klusser je gevel zou kunnen hydrofoberen. Echter is het erg belangrijk om met de juiste materialen aan de slag te gaan: voor een optimale werking van het hydrofoberen, maar ook voor je eigen gezondheid. Professionals weten uiteraard welk middel het beste is voor jouw gevel, waardoor je gevel wel 15 jaar beschermd is tegen vocht. Bij andere, minder professionele, middelen van hydrofobering, kan het zijn dat het de gevel slechts 2 jaar beschermd is. Daarom raden wij altijd aan, om een deskundige naar de gevel te laten kijken wanneer je aan de slag wil gaan met hydrofoberen.

Daarnaast moet de gevel bij hydrofoberen aan een aantal eisen voldoen, om het hydrofoberen optimaal te laten werken.

 • De gevel moet in een goede bouwkundige staat zijn.

 • Het materiaal van de gevel moet homogeen zijn.

 • Er mag geen vocht of zout in de gevel aanwezig zijn.

Een professional kan deskundig onderzoek verrichten om te checken of de gevel geschikt is om te hydrofoberen. Onze deskundigen plannen graag een vrijblijvende afspraak in om te kijken of de gevel geschikt is.

 

Voordelen hydrofoberen

 • Je voorkomt met het hydrofoberen van beton of van uw gevel dat het vocht in het pand kan doordringen. Vocht leidt niet alleen tot een verslechtering van de kwaliteit van muren, maar kan ook schimmel veroorzaken. Dit is precies wat je wilt voorkomen. Schimmel is niet alleen lelijk en oogt onfris, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.
 • Wie kiest voor hydrofobering, ofwel het impregneren van buitenmuren, betonwerk en/of muren, realiseert direct een waardevermeerdering van het pand. Panden die goed zijn geïmpregneerd zijn meer waard. Dit komt doordat panden die zijn geïmpregneerd minder last hebben van schimmels (binnenshuis), algen (op het dak) of mos (op het dak). Dit betekent automatisch dat er minder onderhoud uitgevoerd hoeft te worden.
 • Een voordeel van het hydrofoberen van een pand is dat het ook een vermindering in stookkosten met zich meebrengt. Het warm houden van een vochtig pand met vochtige muren, kost namelijk erg veel gas. Met hydrofobering houd je het vocht tegen, wat dus direct scheelt in de stookkosten.
 • Ten slotte is het prettige aan hydrofoberen dat dit soort klussen eenvoudig zijn uit te voeren door experts. Besteed de hydrofobering van je pand uit, dan wordt het project snel, veilig én kundig voor je uitgevoerd.

Mogelijkheden hydrofobering

 • Gevels van de buitenzijde impregneren

 • Dakpannen impregneren via hydrofobering

 • Het hydrofoberen van metselwerk met een waterafstotende laag

Wilt u meer informatie over hydrofoberen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Wij voorzien u altijd van een uitgebreide service en voorlichting.

.

Meer informatie over natuursteen impregneren vind je hier.

Het Slijpen en Schuren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van de vloer is nodig als er beschadigingen zijn ontstaan of als de vloer ongelijk ligt.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven