Hydrofoberen

De voordelen en mogelijkheden van gevels en daken hydrofoberen​

Heeft u gevels of daken van natuursteen of beton? Dan is het aan te raden om deze materialen te laten hydrofoberen. Maar wat is een gevel hydrofoberen precies? Wanneer moet u natuursteen of beton laten hydrofoberen? Wat zijn de voordelen van hydrofoberen en welke mogelijkheden zijn er allemaal voor het hydrofoberen van metselwerk, gevels en daken? We leggen het graag aan u uit.

Wat is hydrofoberen?

Het hydrofoberen van de gevel, ofwel impregneren van een gevel, metselwerk of een muur houdt in dat er een speciale waterafstotende laag aangebracht wordt. Dit middel dringt door tot in de gevel, dakpannen en het metselwerk zelf, waardoor het materiaal waterdicht gemaakt wordt. Het toepassen van hydrofoberen is met name belangrijk als u te maken heeft met vochtoverlast via doorslaand of optrekkend vocht. Hydrofoberen is een klein onderdeel van de term impregneren. Hydrofoberen is dus alleen waterafstotend maken (met alle bijbehorende voordelen). Impregneren is een oppervlak beschermen tegen diverse invloeden, waaronder water. Vloeren worden geïmpregneerd, gevels en daken daarentegen dus gehydrofobeerd.

Welke voordelen heeft hydrofoberen?

Het impregneren van een pand via hydrofoberen heeft diverse voordelen. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

  • U voorkomt met het hydrofoberen van beton of van uw gevel dat het vocht in het pand kan doordringen. Vocht leidt niet alleen tot een verslechtering van de kwaliteit van muren, maar kan ook schimmel veroorzaken. Dit is precies wat u wilt voorkomen. Schimmel is niet alleen lelijk en oogt onfris, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.
  • Wie kiest voor hydrofobering ofwel het impregneren van buitenmuren, betonwerk en/of muren, realiseert direct een waardevermeerdering van het pand. Panden die goed zijn geïmpregneerd zijn meer waard. Dit komt doordat panden die zijn geïmpregneerd minder last hebben van schimmels (binnenshuis), algen (op het dak) of mos (op het dak). Dit betekent automatisch dat er minder onderhoud uitgevoerd hoeft te worden.
  • Een voordeel van het hydrofoberen van een pand is ook interessant vanwege de vele keuzemogelijkheden die u heeft. Of u nu de gevels van een waterafstotende laag wilt voorzien, het dak wilt hydrofoberen of plannen hebt voor het hydrofoberen van een gevel: er zijn mogelijkheden genoeg om uw pand beter waterbestendig te maken!
  • Ten slotte is het prettige aan hydrofoberen dat dit soort klussen eenvoudig zijn uit te voeren door experts. Besteed het laten hydrofoberen van uw pand uit, dan wordt het project snel en met name kundig voor u uitgevoerd.

De mogelijkheden als u uw pand wilt laten hydrofoberen

Wilt u uw pand laten hydrofoberen om vochtoverlast tegen te gaan? Dan zijn er diverse mogelijkheden en opties om deze klus uit te voeren. U kunt of pand op tal van manieren beschermen tegen vochtoverlast. De gevels van de buitenzijde laten hydrofoberen is één van de mogelijkheden die u heeft. Verder is het slim om, als u last heeft van doorslaand vocht, sowieso de dakpannen te laten impregneren via hydrofoberen. Ook kunt u kiezen voor hydrofobering van overig metselwerk met een waterafstotende laag.

Wilt u meer informatie over hydrofoberen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Wij voorzien u altijd van een uitgebreide service en voorlichting.

Meer informatie over natuursteen impregneren vindt u hier.

Het Slijpen en Schuren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van de vloer is nodig als er beschadigingen zijn ontstaan of als de vloer ongelijk ligt.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar top