Natuursteen Impregneren

Wat is natuursteen impregneren?

Natuursteen impregneren is het doordringen van een ander materiaal in je natuursteen. Hierbij worden open ruimte in de steen opgevuld, waardoor vocht en vuil niet tot nauwelijks kunnen binnendringen. Doordat de poriën van het natuursteen worden aangetast tijdens de impregnatie blijft het gesteente langer in een mooie conditie en heeft u er uiteindelijk voordeel bij, want u hoeft uw natuurstenen vloer niet vaker te onderhouden. Tevens biedt de geïmpregneerde natuurstenen vloer bescherming tegen vlekken van aantastende middelen als water, vet en oliën. De natuursteen word in principe vocht- en vuilafstotend. Statistisch gezien wordt na het impregneren van de natuursteen de opname van vloeistoffen met 95 procent verminderd. Dit verschilt uiteraard per natuursteen soort, maar het is bij de meeste soorten van toepassing. Dit verschilt uiteraard per natuursteen soort, maar het is bij de meeste soorten van toepassing.

Wanneer natuursteen impregneren?

Na natuursteen slijpen of natuursteen polijsten zal er in de meeste gevallen geïmpregneerd moeten worden om zo te voorkomen dat er in de toekomst veel onderhoud moet worden gepleegd. Natuursteen impregneren moet u niet zien als middel nadat de schade al is aangericht. Nee, het impregneren van uw natuursteen zult u moeten zien als een hulpmiddel om eventueel toekomstige schade te verminderen en het onderhoud aan uw natuurstenen vloer makkelijker te maken.

 

Natuursteen impregneren is zowel mogelijk bij nieuwe als bestaande objecten. Zo kunt u een natuurstenen vloer impregneren, maar ook graniet impregneren zoals een aanrechtblad. Wilt u nieuwe natuursteen behandelen? Wacht dan minstens vier weken. Wanneer u namelijk te snelt wilt impregneren, dan bestaat de kans dat er vocht in de tegel opsluit. 

Waarom natuursteen impregneren?

Een natuursteen is kwetsbaar voor zuren, vetten en oliën. Maar ook het normale loopvuil kan binnen dringen. Na het slijpen en polijsten is het in veel gevallen aan te bevelen een bescherming aan te brengen. Door een natuursteen te impregneren wordt u behoedt van dit soort nare dingen. Zo blijft de vloer of uw aanrechtblad langer beschermd tegen het indringen van water en vuil. Hierdoor is de vloer in het dagelijks onderhoud makkelijker en sneller te reinigen. Bij het impregneren van de vloer of aanrechtblad worden de poriën in het gesteente afgesloten. De vloer of het aanrecht behoudt zijn glansgraad en blijft er natuurlijk uitzien daar het middel er niet op blijft liggen. 

Hoe vaak dient u natuursteen te impregneren?

Hoe vaak u natuursteen dient te impregneren is afhankelijk van de omstandigheden. Bij natuursteen in een binnenruimte zoals een natuurstenen vloer of een granieten aanrechtblad, dan zou het impregneren één keer in de vijf jaar voldoende moeten zijn. Bij natuursteen dat nat wordt, zoals bijvoorbeeld in je badkamer, dan is één keer per jaar noodzakelijk. Bij het natuursteen impregneren voor buitenruimtes, zoals een natuursteen terras wordt het ook aangeraden om één keer per jaar te behandelen. 

Meer informatie en advies over natuursteen impregneren

Of het nu gaat om natuursteen impregneren of graniet impregneren, wij weten welke behandeling uw vloer nodig heeft. Wilt u meer informatie over natuursteen impregneren of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het natuursteen te inspecteren. Afhankelijk van uw wensen en het soort gesteente word het juiste impregneermiddel opgebracht, al dan niet kleur verdiepend. Hierdoor blijft uw vloer voor langere tijd in optimale conditie. Door goed te kijken naar het soort natuursteen en de gewenste eigenschappen, kiezen wij een geschikte natuursteen impregneer uit waarmee we uw natuursteen kunnen behandelen.

Het Impregneren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. 

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven