Natuursteen Kristalliseren

Natuursteen kristalliseren en natuursteen beschermen

Zijn er doffe plekken zichtbaar op uw natuurstenen vloer of wilt u het natuursteen beschermen tegen beschadigingen of vlekken? Laat dan uw natuursteen kristalliseren door AZS Nederland. Tijdens het kristalliseren van natuursteen wordt er een glans laag aangebracht, men noemt dit ook wel verglazen. Tijdens deze reparatie wordt de toplaag van het natuursteen verdicht. Na de natuursteen behandeling beschikt uw elegante natuurstenen vloer weer over de hardheid, bescherming en juiste uitstraling die u bij het aanschaffen van de natuurstenen vloer had.

Natuursteen kristalliseren alleen mogelijk bij bepaalde soorten stenen

Natuursteen kristalliseren en hierbij ook het natuursteen beschermen is alleen mogelijk bij bepaalde soorten stenen, zoals marmer, travertin en kalksteen. Dit zijn stenen met een zeer hoge kalkwaarde. Tijdens het natuursteen kristalliseren worden de kalkdelen binnen de natuursteen omgezet in kwartsdelen.

Natuursteen, zoals marmer beschermen

Met het kristalliseren van kalksteen, zoals marmer kun je het marmer laten glanzen en tevens het marmer beschermen. Naast dat je met marmer kristalliseren een glans geeft aan het oppervlak, heeft het kristalliseren ook nog een andere werking. Het helpt ook het marmer te beschermen tegen beschadigingen en eventuele vlekken. 

De andere voordelen van natuursteen kristalliseren

De voordelen van natuursteen kristalliseren houden hier nog niet op. Een ander voordeel is dat het natuurstenen oppervlak een stuk hygiënischer is dan voorheen dankzij het verdichte oppervlak. Tevens biedt de kristalliseerde natuursteen een mooie elegante glans waardoor u weer met een glimlach naar uw mooie natuurstenen vloer kunt kijken.

Natuursteen zoals marmer kristalliseren, schuren of polijsten

Tijdens het kristalliseren van natuursteen, zoals marmer wordt alleen de toplaag van het natuursteen verdicht. Indien er diepere krassen of beschadigingen zichtbaar zijn, dan is hier een andere techniek voor nodig om deze krassen en beschadigingen te verhelpen. Aan de hand van een gratis adviesgesprek en een grondige inspectie kunnen we u het beste advies geven over de beste behandelmethode. Hierbij zou natuursteen polijsten of natuursteen slijpen kunnen helpen bij het verwijderen van de krassen en beschadigingen. 

Meer weten over het kristalliseren van natuursteen?

Of het nu gaat om natuursteen kristalliseren, natuursteen beschermen, marmer kristalliseren of marmer laten glanzen, wij weten welke behandeling uw vloer nodig heeft. Wilt u meer informatie over natuursteen kristalliseren of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het natuursteen te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen wij u het beste advies geven over de behandelmethode. Bij zwaardere beschadigingen is natuursteen kristalliseren namelijk niet effectief. Hierbij zou slijpen of polijsten kunnen helpen. Wij voorzien u altijd van een uitgebreide service en voorlichting.

 

Het Kristalliseren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. 

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven