Natuursteen Polijsten

Waarom natuursteen polijsten?

Nieuw, glanzend natuursteen, zoals marmer of graniet is prachtig. Waarom zou u natuursteen polijsten? Na enige tijd kan uw natuurstenen vloer er dof uit gaan zien en kunnen er krasjes en beschadigingen onstaan. Om het gesteente zo lang mogelijk mooi te houden, kiezen veel eigenaren er voor om het natuursteen te laten polijsten. Na het polijsten van een natuurstenen vloer is het oppervlak weer glanzend en oogt het schoon en nieuw. Het onderhoud doormiddel van polijsten draagt bij aan de levensduur van de steen. Een gepolijste steen is namelijk minder poreus, waardoor verdere beschadiging langer uitblijft. Natuursteen polijsten met de hand is een tijdsintensieve, precieze klus. De vakkundige specialisten van AZS Nederland zien snel welke behandeling uw steensoort nodig heeft om het weer tot leven te brengen. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek of offerte aan. Dan weet u precies waar u aan toe bent..

Natuurstenen vloer polijsten met de hand

Heeft u een natuursteen vloer, zoals Belgisch hardsteen, marmer of graniet? Het natuursteen polijsten kan de uitstraling van de vloer aanzienlijk verbeteren en de duurzaamheid en kwaliteit ervan verhogen. Het is verstandig om hier een specialist voor in te schakelen. U bent hierdoor zeker van de best mogelijke werkwijze en u hoeft niet te investeren in het materiaal. Of het nu maandelijks of jaarlijks is, een natuurstenen vloer polijsten kan op ieder moment voor u uitgevoerd worden. Wilt u zelf uw natuurstenen vloer polijsten met de hand?
Neem dan de volgende stappen:

  1. Maak de vloer grondig schoon: Verwijder eerst al het vuil, stof en vlekken van de vloer, voordat u begint met het natuursteen polijsten. Gebruik hiervoor een zachte bezem, stofzuiger en een vochtige doek. Als er hardnekkige vlekken zijn, gebruik dan een geschikte reiniger voor natuursteen.
  2. Schuur de vloer: Gebruik een schuurmachine met diamant pads om de vloer lichtjes te schuren. Begin met de grove korrels (grofte 50 tot 100) en werk geleidelijk aan naar de fijnere korrels. Oefen niet te veel druk uit, maar en blijf gelijkmatig bewegen over het oppervlak. Dit proces helpt om eventuele krassen, deuken en oneffenheden van de vloer te verwijderen.
  3. Polijst de vloer: Nadat u de vloer heeft geschuurd, kunt u beginnen met het natuursteen polijsten. Gebruik hiervoor een polijstmachine met speciale diamant polijst pads of natuursteen handpads. Breng wat polijstpasta aan op de pad en begin met cirkelvormige bewegingen. Werk geleidelijk aan naar de fijnere diamant pads (korrel 200 langzaam naar 800) en blijf zo stap voor stap polijsten totdat de gewenste glans is bereikt.
  4. Maak de vloer glad en glanzend: Na het natuursteen gepolijst te hebben, kunt u met de fijnste diamant pads (korrel 1500 en 3000) de natuurstenen vloer glans geven. Zet de machine op een hoger toerental en blijf gelijkmatig bewegen over het oppervlak. Hierna kunt u ook nog buff pads gebruiken voor extra glans.
  5. Reinig de vloer: Nadat u de natuurstenen vloer heeft gepolijst, moet u de vloer grondig schoonmaken. Gebruik een vochtige doek om eventuele resten van de polijstpasta te verwijderen.

Polijsten natuursteen soorten

Vandaag de dag zijn er verschillende manieren waarop het natuursteen polijsten uit kan worden gevoerd, maar een van de meest gebruikte technieken bij professioneel polijsten is met polijst diamanten. Om natuursteen te polijsten gebruiken wij bij AZS Nederland professionele polijstmachines met diamantschijven. Met behulp van polijstdiamanten kan het oppervlak van het materiaal geleidelijk glad worden geschuurd. Wij kunnen met deze techniek elk soort natuursteen opknappen, maar elk type steen heeft een andere techniek nodig voor de gewenste afwerking.

Marmer polijsten 
Voor marmer polijsten heb je verschillende schijven nodig, beginnend bij een schuurschijf met grove korrel tot fijne korrel. Met onze machine werken wij voorzichtig vlekken, krassen en andere oneffenheden weg. Ieder marmer soort is weer anders. Het ene heeft bijvoorbeeld een meer open structuur dan het andere, waardoor het zachter is. Onze experts inspecteren het marmer eerst goed, voordat ze aan de slag gaan met de juiste apparatuur en uw natuursteen polijsten. Lees meer over marmer polijsten.

Graniet polijsten
Heeft u een aanrechtblad of vloer van graniet die dof is geworden? Dan is graniet polijsten de juiste werkwijze om het weer glad te krijgen. Uiteraard komen wij bij u op locatie en nemen onze machines mee. Wij gebruiken voor graniet diverse schijven en pads. Lees meer over graniet polijsten.

Belgisch hardsteen polijsten
Belgisch hardsteen polijsten duurt lang, omdat het erg hard is. Onze polijstdiamanten lijken veel op de korrel van schuurpapier voor hout. We beginnen bij hardsteen met een grove korrel. Elke extra polijstgang heeft een hogere korrel dan de vorige. Naarmate de korrel toeneemt, verbetert de glans. Hardsteen is ook poreus, waardoor je vaak kleine gaatjes tegenkomt. Dit type natuursteen polijsten wij met zware machines, zodat er veel druk uitgeoefend wordt en het afschuren sneller gaat.

Travertin polijsten
Travertin polijsten en slijpen verwijdert beschadigingen, waaronder krassen, scheuren, putjes en andere onregelmatigheden. Travertin heeft een unieke structuur. Voor de onervaren klusser kan het erg moeilijk zijn om een mooi resultaat te krijgen.
Bij niet geslepen vloeren kan ook eerst gekozen worden om deze eerst uit te vlakken. Hiervoor kunnen we uw vloer slijpen. Meer informatie over natuursteen slijpen vindt u hier.

 

natuursteen polijsten

 

Natuursteen polijsten prijs

Bij AZS Nederland kunt u alle natuursteensoorten laten polijsten, renoveren en impregneren. Omdat niet alle steensoorten even makkelijk en snel te bewerken zijn, verschilt de prijs per steensoort. De prijs hangt ook af van de grootte van het oppervlak en of er grote beschadigingen weggewerkt moeten worden. Wilt u een prijs opgave of informatie over uw natuursteen en polijsten? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Wij voorzien u altijd van uitgebreide voorlichting en service.

Heeft u een natuurstenen vloer die niet meer mooi glanst, maar dof of vlekkerig is geworden? AZS Nederland is de expert op het gebied van natuursteenpolijsting en renovatie. Wij nemen onze professionele machines mee en zorgen dat uw steensoort de juiste behandeling krijgt.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven