Belgisch hardsteen polijsten

Professioneel Belgisch hardsteen laten polijsten

Belgisch hardsteen is een natuursteen dat veel gebruikt wordt voor vloeren, trappen en gevels over de hele wereld. Het is een duurzaam en robuust materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden en veel verkeer. Echter, na verloop van tijd kan de glans van Belgische hardsteen afnemen en kunnen er krassen en vlekken ontstaan. Om de oorspronkelijke schoonheid van de steen te herstellen, kan het nodig zijn om Belgisch hardsteen te polijsten. Omdat het een tijdrovende klus is, waarbij de juiste techniek gebruikt moet worden, kunt u dit het beste laten doen door een expert. Met meer dan 20 jaar ervaring in natuursteenrenovatie, bent u bij AZS aan het juiste adres!

Natuursteen polijsten met uiterste precisie

Uw Belgisch hardsteen polijsten doen wij met professionele machines en passende precisie voor deze steensoort. Het polijsten van natuursteen is namelijk een ambachtelijk proces dat de nodige expertise vereist. Het is belangrijk om te begrijpen dat elk type natuursteen anders reageert op het polijsten en dat elk type steen zijn eigen unieke eigenschappen heeft. Belgisch hardsteen is een specifieke soort natuursteen die een zorgvuldige aanpak vereist bij het polijsten. Marmer polijsten of graniet polijsten vraagt om een totaal andere techniek. Het is belangrijk om een professional te raadplegen die ervaring heeft met het polijsten van uw steensoort, omdat een verkeerde behandeling kan leiden tot beschadiging van de steen en het verlies van de oorspronkelijke uitstraling. Door de expertise van een specialist in te schakelen, kunt u er zeker van zijn dat uw Belgisch hardsteen er weer als nieuw uitziet.

Belgisch hardsteen polijsten doe het zelf

Hoewel het polijsten van Belgisch hardsteen een delicaat proces is dat expertise vereist, is het ook mogelijk om dit zelf te doen. Er zijn verschillende doe-het-zelf-pakketten op de markt waarmee u zelf uw Belgisch hardsteen kunt polijsten. Deze pakketten bevatten meestal alles wat u nodig heeft, zoals schuurpapier, polijstpasta en een polijstmachine. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking zorgvuldig te volgen en om voorzichtig te werk te gaan om schade aan de steen te voorkomen. Het is echter aan te raden om voorafgaand aan het polijsten van uw Belgisch hardsteen enige kennis op te doen over het proces en de steensoort, zodat u zich bewust bent van de mogelijke risico’s en beperkingen. Indien u twijfelt over uw eigen vaardigheden of de staat van uw Belgisch hardsteen, is het verstandig om een professional te raadplegen.

Stappenplan voor het zelf polijsten van Belgisch hardsteen:

  1. Voorbereiding: maak de vloer schoon en verwijder alle vuil en stof. Dit kan worden gedaan met een stofzuiger, een zachte bezem of een vochtige doek.
  2. Schuren: gebruik schuurpapier met een fijne korrel om eventuele krassen of vlekken te verwijderen. Begin met een grovere korrel en werk geleidelijk naar een fijnere korrel toe. Maak de steen tussen de verschillende schuurbeurten door schoon met een vochtige doek.
  3. Polijsten: breng polijstpasta aan op de steen en gebruik een polijstmachine om de steen te polijsten. Begin met een lage snelheid en werk geleidelijk naar een hogere snelheid toe. Het is belangrijk om niet te veel druk uit te oefenen op de steen om beschadiging te voorkomen. Maak de steen schoon met een vochtige doek nadat u klaar bent met polijsten.
  4. Beschermen: breng een beschermende laag aan op de steen om deze te beschermen tegen slijtage en vuil. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met een natuursteen impregneermiddel.

Let op: dit is een algemeen stappenplan en het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken van uw Belgisch hardsteen en de instructies van de fabrikant van het polijstpakket dat u gebruikt.

Meer advies over Belgisch hardsteen polijsten?

Wilt u meer informatie over Belgisch hardsteen polijsten? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. In veel gevallen komen wij eerst bij u langs om het natuursteen te inspecteren. Hierna volgt een vrijblijvend advies.

Belgisch hardsteen slijpen gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van hardsteen is nodig als er beschadigingen of hoogteverschillen zijn ontstaan.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven