Graniet Polijsten

Graniet polijsten voor renovatie en een nieuw glans

Welkom bij AZS Nederland, dé specialist in natuursteenrenovatie, waaronder graniet polijsten. Bent u op zoek naar een professionele en betrouwbare partner om uw granieten oppervlakken weer te laten stralen? Zoek dan niet verder! Wij zijn er om u te helpen bij het polijsten van uw graniet en het herstellen van de natuurlijke schoonheid.

Graniet is een prachtige natuursteen met een luxueuze uitstraling. Het is bestand tegen hitte, krassen en vlekken, waardoor het een populaire keuze is voor keukenbladen, vloeren en trappen. Na verloop van tijd en intensief gebruik, kunnen granieten oppervlakken dof worden, krassen vertonen of hun oorspronkelijke glans verliezen. Dat is waar onze expertise in graniet polijsten van pas komt!

Granieten vloer polijsten

Een granieten vloer polijsten, een vensterbank of granieten aanrechtblad polijsten gebeurt op locatie. Dat doen we met een professionele polijstmachine die onze experts meenemen. Met behulp van polijst diamanten, speciaal om natuursteen te polijsten, kan het oppervlak van het materiaal geleidelijk glad worden gestreken. Hiermee wordt het glanzende uiterlijk bereikt. Ondanks het gebruik van machines met goede stofafvoer, komt er veel stof vrij. Ook wordt er water gebruikt bij het schuurmiddel. Een natuursteen vloer laten polijsten of een vraagt dus ook enige voorbereiding van de eigenaar. Alle meubels moeten uit de ruimte verwijderd worden. Een graniet keukenblad polijsten? Dan raden wij ook aan om eerst zoveel mogelijk spullen en meubels uit de keuken weg te halen.

Waarom een granieten vloer polijsten?

  • Na een tijdje wordt de vloer dof. Dit komt simpelweg door het gebruik van de vloer of het aanrechtblad en is dus heel normaal.
  • Er ontstaan krassen en vlekken.
  • Bij niet geslepen granietvloeren kan ervoor gekozen worden om deze eerst uit te vlakken. Hiervoor kunnen we uw natuurstenen vloer slijpen. Daarna volgt het graniet polijsten. Tijdens het schuren van de steen wordt de structuur van de natuursteen opnieuw opgebouwd en ontstaat er een mooie glans.

Granieten aanrechtblad polijsten

Na het polijsten krijgt het graniet een nieuwe toplaag die zorgt voor de glanzende uitstraling. Een granieten aanrechtblad polijsten gebeurt op dezelfde manier als bij een vloer. Maar de beschermende toplaag is heel belangrijk. Dit hele proces wordt door AZS Nederland gedaan en het wordt natuursteen impregneren genoemd. Het is een vochtwerende laag en het beschermt het aanrechtblad tegen vuil. U kunt het aanrechtblad dan makkelijk reinigen met neutrale zeep en een doek.

Let op: Granito of graniet polijsten?

Wilt u graniet polijsten of granito? Het is belangrijk om te weten dat dit twee verschillende steensoorten zijn. Daardoor verloopt het polijstproces ook op twee verschillende manieren. U kunt voor beide bij ons terecht, maar we leggen het verschil hier uit.

Graniet
Graniet is een veelvoorkomende natuursteensoort die behoort tot de categorie stollingsgesteenten. Het ontstaat door de langzame stolling van magma, een vloeibare en gesmolten massa van gesteente, diep onder het aardoppervlak. Graniet bestaat voornamelijk uit drie mineralen:
Kwarts: dit is een hard mineraal dat verantwoordelijk is voor de glans en de weerstand tegen slijtage van graniet.
Veldspaat: geeft graniet zijn karakteristieke kleur en kan variëren van wit en roze tot grijs en geel.
Mica: dat vaak in dunne laagjes aanwezig is, voegt een glinsterend effect toe aan het oppervlak van graniet.

Als stollingsgesteente heeft graniet een unieke textuur en structuur, en elke plaat of tegel kan kleine variaties vertonen. Voordat we uw graniet polijsten inspecteren we eerst nauwkeurig waar we mee te maken hebben: welke samenstelling en in welke staat verkeert het? Omdat de steen zo hard is, duurt graniet polijsten langer dan bijvoorbeeld marmer polijsten (metamorf gesteente). Dit is niet het type natuursteen om te polijsten met de hand. Dan ben je erg lang bezig. Wij gebruiken voor graniet polijsten 7 tot 10 soorten schuurmiddelen, professionele machines en meerdere technieken.

Granito
Granito bestaat uit natuursteenkorrels. Het zijn meestal marmer- of granietkorrels die in cement of klei gedrukt worden. Granito wordt veel gebruikt voor de vloeren van gangen en terrassen. Het heet daarom in veel winkels ook wel ‘ Terazzo’. Er bestaan ook granito aanrechtbladen. Granito polijsten is vaak goedkoper dan graniet polijsten. Omdat het grotendeels uit cement bestaat is het minder hard en duurt het dus ook minder lang. De kosten kunnen onze specialisten voor u berekenen. Neem daarvoor even contact met ons op.

graniet polijsten

 

Natuursteen laten polijsten door AZS Nederland

Moet uw granito (terrazzo) of granieten vloer opgeknapt worden? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Naast graniet polijsten kunnen wij ook uw graniet slijpenschuren en impregneren. In het offerteformulier kunt u naast tekst ook foto’s uploaden van het graniet dat behandeld moet worden. Zo kunnen wij een goede inschatting maken van het soort graniet en de kosten voor het slijpen.

Graniet is een zeer hard natuursteen. Polijsten kan daarom lang duren. De machines die wij gebruiken variëren in gewicht tussen de 150 kg tot 450 kg. Door de zware druk en professionele schuurmiddelen versnellen we het proces en is uw granietvloer al snel weer als nieuw!

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven