Graniet Polijsten

Graniet polijsten voor een luxueuze uitstraling

Kiest u voor graniet polijsten, dan bent u zeker van een glanzend uiterlijk. Graniet is een prachtige natuursteen met een zeer luxueuze uitstraling. Deze natuursteen heeft een natuurlijke schoonheid. De magnifieke glans en uitstraling zal behouden blijven op voorwaarde dat u het graniet goed verzorgd. Als u het op de juiste manier verzorgd, dan zal het graniet zijn glans behouden.

Naarmate de tijd kan uw granieten vloer er dof gaan uitzien en kunnen er ook krasjes zichtbaar worden. Hoe kunnen we voorkomen dat dit gebeurt? Wat is het beste manier om graniet te verzorgen? Wat zijn de toepassingen van graniet? U zult lezen over het slijpen, polijsten en impregneren van graniet. Alles over granito polijsten leest u hier.

Wat verstaan we onder Graniet

Graniet is een zeer hard stollingsgesteente. Het is ontstaan door het stollen van magma. De naam graniet is van Griekse komaf. Het betekent korrels en deze gesteente bevat korrels die u met de blote oog kunt zien. Graniet is lichtkleurig en het bestaat voornamelijk uit elementen zoals kwarts, mineralen en veldspaat. Het is 100% natuurlijk dus ieder granieten product heeft een zeer unieke structuur en patroon.

Toepassingen van graniet

Graniet wordt zowel in de interieur als exterieur van een gebouw gebruikt. Het wordt niet alleen in gebouwen of huizen gebruikt maar ook voor bestrating en monumenten. We zullen het eerst hebben over de toepassingen in de interieur. Vaak wordt graniet gebruikt voor het maken van aanrechtbladen, werkbladen, traptreden en vloertegels.

Ook worden ze gebruikt als decoratie zoals natuurstenen wanden en straatstenen. De reden waarom het zo populaire is, is omdat u het op verschillende manieren kunt afwerken. U kunt kiezen voor ruwe, glanzende of matte graniet. Kies u voor glanzende graniet, dan zal u het regelmatig moeten polijsten. Dit zorgt ervoor dat het graniet zijn prachtige glanzende uiterlijk behoud. Graniet polijsten op een professionele manier wordt gedaan door AZS Nederland.

Graniet laten polijsten

Een granieten vloer polijsten of een granieten aanrechtblad polijsten gebeurt op locatie. Graniet polijsten doen we met een polijstmachine. Met behulp van polijstdiamanten om steen te polijsten, kan het oppervlak van het materiaal geleidelijk glad worden gestreken. Hiermee wordt het glanzende uiterlijk bereikt.  Waarom een granieten vloer polijsten? Na een tijdje gaat de vloer dof worden. Dit komt door het gebruik van de vloer of het aanrechtblad. Er zullen krassen en vlekken ontstaan. Bij niet geslepen vloeren kan ook eerst gekozen worden om deze eerst uit te vlakken. Hiervoor kunnen we uw natuurstenen vloer slijpen. Meer informatie over natuursteen slijpen vindt u hier. Daarna gebeurt het polijsten. Tijdens het polijsten wordt de structuur van de natuursteen opnieuw opgebouwd.

Na het polijsten krijg de steen een nieuwe toplaag die zorgt voor de glanzende uitstraling. Een granieten aanrechtblad polijsten gebeurt ook op deze manier. Maar de beschermende toplaag is heel belangrijk. Dit gehele proces wordt door AZS Nederland gedaan en het wordt natuursteen impregneren genoemd. Het is een vochtwerende laag en het beschermd de aanrechtblad tegen vuil. U kunt het aanrechtblad dan makkelijk reinigen met neutrale zeep en een doek.

Granito vloer polijsten

Granito polijsten en graniet polijsten zijn twee aparte processen. Granito polijsten is eenvoudiger. Granito bestaat uit natuursteen korrels. Het zijn vaak marmer of graniet korrels die in cement of klei gedrukt worden. Het wordt vaak gebruik voor de vloeren van gangen en terrassen. Er bestaan ook granito aanrechtbladen. Granito is relatief goedkoper dan natuurlijke graniet. Een granito vloer polijsten wordt door middel van polijstschijven gedaan. Een granito vloer polijsten is vaak minder duur dan echt graniet. Omdat het grotendeels uit cement bestaat is het minder hard. De kosten voor een granito vloer polijsten en adviezen worden voorzien door de specialisten van AZS Nederland.

Het gesteente is nu maximaal verdicht en vertoont een volle mooie hoogglans. De verdichting kan per gesteente sterk afwijken, dit heeft deels te maken met het soort gesteente en de gebruikte machine. De machines die wij gebruiken variëren in gewicht tussen de 150 kg tot 450 kg.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar top