Marmer Polijsten

Marmer polijsten voor een glanzend resultaat

Wilt u marmer polijsten en weer laten glanzen, zoals toen u het kocht? Dat kan! Marmer is een populair natuursteensoort met een chique uitstraling. Veel huizen hebben een marmeren vloer, een marmer tafel of aanrechtblad. Na verloop van tijd wordt marmer dof en kunnen er krassen ontstaan. Met het juiste onderhoud en de juiste behandeling kan marmer jarenlang zijn glans behouden. Door natuursteen, zoals marmer te polijsten, bent u zeker van een glanzend resultaat. Het is belangrijk dat hierbij de juiste methode en producten worden gebruikt. Met ongeschikte schoonmaakproducten kan marmer natuursteen meer schade oplopen. Heeft u dof, verkleurd, of vlekken in uw marmer? De specialisten van AZS Nederland kunnen uw marmer polijsten en marmer zoeten om haar natuurlijke kleur en glans weer volledig terug te brengen.

Wanneer is het tijd om marmer te polijsten?

Marmer is prachtig, maar kwetsbaar natuursteen. Door het te polijsten kan marmer heel goed gerenoveerd worden en weer lang meegaan. Wanneer is het tijd om marmer te polijsten?

 • Het marmer is dof of heeft matte plekken: Na jarenlang gebruik kan het marmer ruw worden. Dit komt door het zand en vuil dat u naar binnenloopt en op de vloer gaat schuren. Deze slijtage maakt het marmer minder glanzend en dus dof. Door het marmer te polijsten komt de natuurlijke glans weer helemaal terug.
 • Het marmer is beschadigd door verkeerde schoonmaakmiddelen: Het is belangrijk dat u schoonmaakproducten gebruikt die speciaal voor marmer gemaakt zijn. Producten met zuur erin kunnen het marmer beschadigen. Marmer bevat kalk en producten die zuur bevatten lossen kalk op. Dat is even schrikken, want het marmer wordt hierdoor snel dof. U kunt dit alleen oplossen door het marmer te polijsten.
 • Er onstaan steeds meer krassen: Ook bij normaal gebruik zullen er steeds meer krassen zichtbaar worden. Deze slijtage is onvermijdelijk, maar met marmer polijsten wordt het oppervlak weer geëgaliseerd. De meeste krassen zullen hierdoor verdwijnen.
 • Er zitten vlekken in: Marmer is gemetamorfeerd kalksteen. Omdat marmer grotendeels uit kalk bestaat kan het niet tegen zuren. Laat u er iets opvallen, zoals een glas wijn of cola, en wordt het niet snel afgenomen, dan onstaan er vlekken, kringen en en doffe plekken. Door marmer te polijsten kunnen veel vlekken verwijderd worden.

Al 20 jaar tevreden klanten bij AZS Nederland!
Een natuursteen vloer komt het beste tot zijn recht als hij goed onderhouden is. Is uw marmeren vloer toe aan een polijstbeurt, maar wilt u dit het liefst door een expert laten doen? Natuursteen polijsten wordt door AZS Nederland uitsluitend door ervaren mederwerkers met professionele polijstmachines gedaan. Wij nemen onze machines mee naar uw huis of pand, zodat uw natuursteen vloer altijd de beste bahandeling krijgt. Uw marmer vloer polijsten is onze passie. Ons team zorgt ervoor dat de glans van uw marmeren vloer hersteld wordt en de vlekken uit de steen verdwijnen. In de afgelopen 20 jaar hebben wij al veel mensen blij gemaakt. Wij bieden dan ook een hoge garantie voor tevredenheid.

Zelf marmeren vloer polijsten? De do’s & don’ts

Wilt u zelf uw marmeren vloer polijsten met de hand? Let er dan op dat natuursteen vloer polijsten zorgvuldig moet gebeuren. Wij worden regelmatig gebeld door mensen die hun marmeren vloer volledig hebben verpest. Dat komt vaak doordat ze de verkeerde methode of middelen gebruikt hebben. Wij geven u een aantal tips per fase:

 1. Het is altijd goed om marmer te laten polijsten door iemand die hier ervaren in is. Natuursteen polijsten is een specialistische klus. Marmer is kostbaar en kan snel verpest worden door verkeerde technieken.
 2. Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om vuil en stof van de stenen vloer te verwijderen voordat u begint met het marmer polijsten.
 3. Maak de marmeren vloer schoon met een pH neutraal reinigingsmiddel voordat u begint met polijsten, zoals soda of groene zeep. Gebruik geen zure of agressieve reinigingsmiddelen. Dit zorgt er juist voor dat er vlekken in het marmer komen.
 4. Marmer polijsten met de hand maar ook met een (professionele) polijstmachine gebeurt altijd met een speciaal ontworpen marmer polijstmiddel.
 5. Gebruik een laag toerental als u begint uw marmer vloer te polijsten.
 6. Gebruik altijd een schone, zachte doek om overtollig polijst middel van af te vegen.
 7. Werk in kleine gebieden om ervoor te zorgen dat u geen gebieden mist van uw marmeren vloer. Maak steeds een selectie van een aantal stenen op de vloer die u gaat polijsten.
 8. Houd de marmer vloer nat met water tijdens het polijsten, maar niet drijfnat.
 9. Gebruik eventueel een sealer om de marmer vloer te beschermen na het polijsten.

Natuursteen laten polijsten door de professional

Ontdek de pracht van verfijnd marmer in al zijn glorie met de professionele marmerpolijstservices van AZS Nederland! Wij zijn uw betrouwbare partner en beste hulp als het gaat om het herstellen en vernieuwen van natuursteen, waaronder marmer. Onze deskundige vakmensen beschikken over jarenlange ervaring en een ongeëvenaard oog voor detail, waardoor ze in staat zijn om zelfs het meest verwaarloosde marmer weer te laten stralen als nooit tevoren. We vinden bij elk geval een oplossing. Met geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen zorgen wij voor een vakkundige polijstbehandeling die de oorspronkelijke pracht en uitstraling van uw marmeren vloeren, aanrechtbladen of decoratieve elementen herstelt. Natuursteen renoveren is onze passie!

 

marmer polijsten

 

Marmer polijsten kosten

Heeft u een vraag of wilt u een indicatie van kosten voor het polijsten van uw marmer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Wij kunnen u snel een grove schatting geven van de kosten per m2. Door het uitwisselen van foto’s en een gesprek, kunnen we uw offerte specificeren. Indien nodig, kan een van onze vakmensen een keer bij u langskomen om de marmeren vloer, tafel, trap, enz te inspecteren.

Marmer polijsten en renoveren is een van onze specialiteiten. Doffe plekken, vlekken en krassen maken uw marmeren vloer, keukenblad of tafel minder chique en glanzend. Door marmer te polijsten halen wij de glans weer volledig terug.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven