Marmer Polijsten

Marmer polijsten voor een glanzend resultaat

Wilt u marmer polijsten en weer laten glanzen, zoals toen u het kocht? Dat kan! Marmer is een populair natuursteensoort met een chique uitstraling. Het wordt vaak gebruik voor vloeren, tafels en keukenbladen. Na verloop van tijd wordt marmer dof en kunnen er krasjes of beschadigingen ontstaan. Met het juiste onderhoud en de juiste behandeling kan marmer jarenlang zijn glans behouden. Wanneer u kiest voor marmer polijsten, dan bent u zeker van een glanzend resultaat. Het is belangrijk dat hierbij de juiste technieken en producten worden gebruikt. Met ongeschikte schoonmaakproducten kan marmer beschadigen. Heeft u dof, verkleurd, of beschadigd marmer? De specialisten van AZS Nederland kunnen uw marmer polijsten en weer prachtig renoveren.

Wanneer is het tijd om marmer te polijsten?

Marmer is prachtig, maar kwetsbaar natuursteen. Door het te polijsten kan marmer heel goed gerenoveerd worden en weer lang meegaan. Wanneer is het tijd om marmer te polijsten?

 • Het marmer is dof of heeft matte plekken: Na jarenlang gebruik kan het marmer ruw worden. Dit komt door het zand en vuil dat u naar binnenloopt en op de vloer gaat schuren. Deze slijtage maakt het marmer minder glanzend en dus dof. Door het marmer te polijsten komt de natuurlijke glans weer helemaal terug.
 • Het marmer is beschadigd door verkeerde schoonmaakmiddelen: Het is belangrijk dat u schoonmaakproducten gebruikt die speciaal voor marmer gemaakt zijn. Producten met zuur erin kunnen het marmer beschadigen. Marmer bevat kalk en producten die zuur bevatten lossen kalk op. Dat is even schrikken, want het marmer wordt hierdoor snel dof. U kunt dit alleen oplossen door het marmer te polijsten.
 • Er onstaan steeds meer krassen: Ook bij normaal gebruik zullen er steeds meer krassen zichtbaar worden. Deze slijtage is onvermijdelijk, maar met marmer polijsten wordt het oppervlak weer geëgaliseerd. De meeste krassen zullen hierdoor verdwijnen.
 • Er zitten vlekken in: Marmer is gemetamorfeerd kalksteen. Omdat marmer grotendeels uit kalk bestaat kan het niet tegen zuren. Laat u er iets opvallen, zoals een glas wijn of cola, en wordt het niet snel afgenomen, dan onstaan er vlekken, kringen en en doffe plekken. Door marmer te polijsten kunnen veel vlekken verwijderd worden.

Is uw marmeren vloer toe aan een polijstbeurt, maar wilt u dit het liefst door een expert laten doen? Natuursteen polijsten wordt door AZS Nederland uitsluitend door ervaren mederwerkers met professionele machines gedaan. Ons team zorgt ervoor dat de glans van uw marmer hersteld wordt en de meeste vlekken verdwijnen.

Zelf marmeren vloer polijsten? De do’s & don’ts

Wilt u zelf uw marmeren vloer polijsten met de hand? Let er dan op dat een natuurstenen vloer polijsten zorgvuldig moet gebeuren. Wij geven u een aantal tips:

 1. Het is altijd goed om marmer te laten polijsten door iemand die hier ervaren in is. Marmer is kostbaar en kan snel verpest worden door verkeerde technieken.
 2. Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om vuil en stof van de vloer te verwijderen voordat u begint met polijsten.
 3. Maak de vloer schoon met een pH neutraal reinigingsmiddel voordat u begint met polijsten, zoals soda of groene zeep. Gebruik geen zure of agressieve reinigingsmiddelen. Dit zorgt er juist voor dat er vlekken in het marmer komen.
 4. Marmer polijsten met de hand doet u altijd met een speciaal ontworpen marmeren polijstmiddel.
 5. Gebruik een laag toerental om te beginnen met polijsten.
 6. Gebruik altijd een schone, zachte doek om overtollig polijstmiddel af te vegen.
 7. Werk in kleine gebieden om ervoor te zorgen dat u geen gebieden mist.
 8. Houd de vloer nat tijdens het polijsten, maar niet drijfnat.
 9. Gebruik eventueel een sealer om de vloer te beschermen na het polijsten.

Laat uw natuurstenen vloer polijsten door AZS Nederland

AZS Nederland is uw partner voor het polijsten van natuursteen zoals marmer. Wilt u meer informatie over marmer polijsten, kosten en mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Wij kunnen u om te beginnen een grove schatting geven van de kosten per m2. Door het uitwisselen van foto’s en een gesprek, kunnen we uw offerte specificeren. Indien nodig, kan een van onze vakmensen ook bij u langskomen om het marmer te inspecteren. 

Marmer polijsten en renoveren is een van onze specialiteiten. Doffe plekken, vlekken en krassen maken uw marmeren vloer, keukenblad of tafel minder chique en glanzend. Door marmer te polijsten halen wij de glans weer volledig terug.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven