Natuursteen repareren

Deskundige natuursteen reparatie door AZS Nederland: Behoud de schoonheid van uw steen

Natuursteen geeft uw woning of bedrijfspand die authentieke en elegante uitstraling waar velen naar op zoek zijn. Ondanks zijn duurzaamheid, kan er soms schade ontstaan aan dit edele materiaal. Bij AZS Nederland begrijpen we de waarde van perfect onderhouden natuursteen en staan we klaar om elke vorm van schade vakkundig te herstellen. Al meer dan 20 jaar zijn wij toonaangevend op het gebied van natuursteen reparatie in Nederland. Of het nu gaat om een klein krasje op een marmeren tafelblad of een beschadigde tegel in een travertinvloer, ons team van specialisten biedt een deskundige en betaalbare oplossing.

 

De manieren waarop wij natuursteen repareren

Natuursteen is een prachtig, maar soms kwetsbaar materiaal. Een ongelukje is snel gebeurd, en voor u het weet zit er een kras, breuk of deuk in dat oppervlak. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken, want bij AZS Nederland zijn we gespecialiseerd in het herstellen van natuursteen tot zijn oorspronkelijke glorie. Hier is een overzicht van de methoden die wij toepassen op natuursteen te repareren:

 • Kleine krassen en oneffenheden: Met behulp van professionele polijsttechnieken en speciale middelen zorgen we ervoor dat kleine krassen en oneffenheden verdwijnen en uw natuursteen weer straalt als voorheen.
 • Diepere beschadigingen: Voor diepere krassen of putjes gebruiken we specifieke vulmiddelen die afgestemd zijn op uw type natuursteen. Na het vullen en uitharden wordt het oppervlak gepolijst voor een naadloze afwerking.
 • Gebroken of beschadigde stukken: Indien er een stuk van uw natuursteen is afgebroken, gebruiken we krachtige epoxylijmen om deze op hun plaats terug te bevestigen. Daarna wordt elk teken van de breuk vakkundig weggewerkt. Een scheur in hardsteen komt vaak voor bij een aanrechtblad. Hierbij is het natuursteen herstellen goedkoper dan het gehele aanrechtblad vervangen. Laat de scheur zo snel mogelijk repareren en voorkom dat er vuil in komt.
 • Vlekverwijdering: Afhankelijk van de aard van de vlek en het type steen, hebben we een reeks gespecialiseerde behandelingen om vlekken te verwijderen en uw steen weer in onberispelijke staat te brengen.

We begrijpen hoeveel waarde u hecht aan uw natuurstenen oppervlakken. Daarom benaderen we elke natuursteen reparatie en herstel met de grootste zorg en aandacht voor detail. U kunt erop vertrouwen dat uw natuursteen bij AZS Nederland in deskundige handen is.

 

Veel voorkomende schade: van krassen tot gaten

Elk type natuursteen heeft zijn unieke eigenschappen en potentiële problemen. Het is essentieel om het soort steen dat u heeft te kennen en te begrijpen welke problemen het meest waarschijnlijk zijn, zodat u proactief kunt zijn in de zorg en het onderhoud ervan. Natuursteen repareren is vaker nodig bij mensen die ontwetend waren over de eigenschappen en weerbaarheid van hun natuursteen. Hier is een overzicht van de meest voorkomende schade per type natuursteen:

Marmer:

 • Krassen: Marmer is relatief zacht, waardoor het gevoelig is voor krassen, vooral in gebieden met veel verkeer.
 • Vlekken: Marmer is poreus en kan daardoor gemakkelijk vlekken opnemen, vooral van zure stoffen zoals citrussappen en azijn.
 • Erosie: Marmer kan worden aangetast door zuren, wat leidt tot dofheid en oppervlakkige beschadiging, ook wel “etsen” genoemd.
 • Lees meer over marmer repareren.

Graniet:

 • Chips en breuken: Hoewel graniet extreem hard is, kan het chippen of breken als er iets zwaars op valt.
 • Vlekken: Minder poreus dan marmer, maar olie en andere stoffen kunnen vlekken veroorzaken als ze niet snel worden opgeruimd.
 • Verlies van glans: Door onjuiste reinigingsmiddelen of slijtage kan graniet zijn glans verliezen.
 • Lees meer  over graniet repareren.

Kalksteen:

 • Erosie en putvorming: Kalksteen is gevoelig voor zure oplossingen, wat kan leiden tot erosie of putvorming.
 • Vlekken: Door de poreuze aard kan kalksteen gemakkelijk vlekken opnemen.
 • Fysieke schade: Kalksteen kan ook krassen, chips of scheuren ervaren.

Travertijn:

 • Putvorming: Travertijn heeft van nature kleine putjes en gaten die kunnen toenemen door erosie.
 • Vlekken: Net als andere kalkhoudende stenen is travertijn gevoelig voor vlekken, vooral van zure stoffen.
 • Chips en scheuren: Door de zachtere aard van travertijn kan het vatbaar zijn voor chips en scheuren.

Leisteen:

 • Afschilferen: Een van de meest voorkomende problemen met leisteen is dat het in lagen kan afschilferen of splijten.
 • Vlekken: Hoewel het minder poreus is dan sommige andere stenen, kan leisteen nog steeds vlekken opnemen.
 • Verkleuring: Blootstelling aan bepaalde chemicaliën kan leiden tot verkleuring van de leisteen.

Meestgestelde vragen over natuursteen herstellen

Hoe vaak moet ik mijn natuursteen laten behandelen om schade te voorkomen?
De frequentie van behandeling hangt af van het gebruik en de plaatsing van de natuursteen. Voor oppervlakken die intensief worden gebruikt, zoals keukenaanrechten of vloeren in veelgebruikte ruimtes, wordt aanbevolen om ze jaarlijks te laten behandelen. Voor minder gebruikte oppervlakken kan een langere periode tussen de behandelingen voldoende zijn.

Mijn natuursteen heeft een beschadigde toplaag. Is dit nog te herstellen?
Ja, een beschadigde toplaag van natuursteen kan vaak worden hersteld. Afhankelijk van de diepte van de schade kan het oppervlak opnieuw worden gepolijst of geschuurd om de originele glans en uitstraling te herstellen.

Wat kan ik doen aan gaten of putjes in mijn natuursteen?
Gaten of putjes in natuursteen kunnen worden opgevuld met een natuursteen reparatiemortel. Deze mortel is speciaal ontwikkeld om goed te hechten aan de steen en kan worden afgestemd op de kleur en het patroon van uw natuursteen voor een naadloos herstel.

Is elke natuursteen op dezelfde manier te repareren?
Nee, elke natuursteen heeft unieke eigenschappen en kan verschillende behandelmethoden vereisen. Het type steen, de oorzaak van de schade en de ernst ervan spelen allemaal een rol in de beste herstelbenadering. Het is altijd aan te raden om advies te vragen aan een specialist in natuursteenreparatie voor het beste resultaat.

Ik heb een DIY-kit voor natuursteenreparatie gezien. Werken deze net zo goed als professionele behandelingen?
DIY-kits kunnen effectief zijn voor kleine, oppervlakkige reparaties, maar ze bieden mogelijk niet dezelfde duurzaamheid of afwerking als een professionele behandeling. Als u besluit een DIY-kit te gebruiken, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor uw specifieke type steen en volg de instructies zorgvuldig op. Voor diepere schade of complexe problemen is het echter vaak beter om te vertrouwen op de expertise van professionals.

natuursteen repareren

Natuursteen repareren? Onze experts staan voor u klaar.

Terwijl kleine, oppervlakkige krassen wellicht zelf aangepakt kunnen worden, is het voor diepere scheuren, vlekken of structurele problemen raadzaam om de expertise van een professional in te schakelen. Veiligheid en duurzaamheid moeten altijd voorop staan bij het besluit om uw natuursteen te herstellen in zijn oorspronkelijke glorie. Dus wilt u bijvoorbeeld  een natuurstenen vloer, aanrechtblad of natuursteen dorpel repareren. Neem dan contact op met de natuursteen renovatie specialisten van AZS Nederland. Wij komen vrijblijvend bij u langs om de beschadiging te inspecteren. De kosten van een reparatie zijn per situatie verschillend. Na deze grondige inspectie kunnen wij u dan ook een advies geven over de beste behandelmethode.

Uw natuursteen repareren wordt gedaan door vakkundige specialisten met professionele apparatuur. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij wat de juiste herstelmethode is voor uw steensoort.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven