Graniet repareren

Laat graniet repareren door professionals

Graniet is een duurzaam materiaal en wordt daarom vaak toegepast bij vloeren en keukenbladen. Het is dan ook een uitstekende keuze om als vloertegel te gebruiken, omdat het een van de hardste steensoorten is die er bestaat. Helaas kan het voorkomen dat er scheurtjes of beschadigingen zichtbaar worden

Een granieten vloer repareren en de oppervlakte laten polijsten is een moeilijke klus die door een professional moet worden uitgevoerd. Wanneer er bij het graniet repareren een onjuiste techniek wordt gebruikt kan dit juist meer schade aanrichten. Kleine beschadigen kunt u echter zelf proberen te repareren, hoewel graniet repareren veel expertise vereist is het beter een professional in te huren. Wij van AZS Nederland zijn specialist op gebied van:

Een scheur in granieten aanrechtblad repareren, doen of laten doen?

Een granieten aanrechtblad gaat wel tot 20 jaar mee, helaas gebeuren er wel eens dingen die u niet in de hand heeft. Een preventieve behandeling van het keukenblad is een oplossing om reparatie te voorkomen. Graniet is een poreuze steen. Het vereist minimaal een jaarlijkse afdichting om duurzaamheid te garanderen. Vooral bij een onbehandeld keukenblad kunnen er makkelijk bacteriën indringen. Voor het herstellen van graniet kan er epoxy of polyesterhars gebruikt worden.

Wanneer u een pan op het keukenblad heeft laten vallen kunnen er schilfers vanaf springen. Dit valt onder kleinschalig graniet herstellen en veel meer dan reparatiemortel, een plamuurmes en schuurpapier heeft u niet nodig. Polyesterhars droogt sneller dan epoxyhars wat misschien beter uitkomt, u kunt het blad dan weer vlug gebruiken. Wanneer de schade groter is moet het graniet geschuurd en gepolijst worden. Dit kunt u het beste over laten een vakman.

Preventief onderhoud om graniet herstellen te voorkomen

Veel consumenten gebruiken schoonmaakproducten die de sealing van graniet na verloop van tijd kunnen beschadigen. Dagelijks gebruik van warm water is meer dan genoeg bij een granieten aanrechtblad. Wekelijks zou u een speciale graniet-reiniger kunnen gebruiken bij het schoonmaken. Wanneer uw granieten aanrechtblad dof is geworden en de eenvoudige middelen niet meer helpen, laat het dan polijsten en behandelen door een professional. Hierdoor ziet uw aanrechtblad er weer als nieuw uit en glimt het weer mooi.

Ook kunt u uw granieten vloer of aanrechtblad beschermen tegen beschadigingen. Dit kunt u doen door het te laten impregneren. Natuursteen impregneren moet u niet zien als middel nadat de schade al is aangericht. Het is een hulpmiddel om eventuele schade in de toekomst te verminderen en om onderhoud aan uw granieten vloer of aanrechtblad makkelijker te maken. Natuursteen impregneren is zowel mogelijk bij nieuwe als bestaande objecten. Zo kunt u een granieten vloer impregneren, maar ook graniet impregneren zoals bij een aanrechtblad.

Meer informatie over graniet repareren

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of u nu een scheur in uw granieten aanrechtblad wilt laten repareren of uw granieten vloer wilt laten repareren, AZS Nederland is uw renovatie en reparatie specialist. Vraag vrijblijvend advies aan. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het natuursteen te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen wij u het beste advies geven over de behandelmethode en de kosten.

Het Slijpen en Schuren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van de vloer is nodig als er beschadigingen zijn ontstaan of als de vloer ongelijk ligt.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven