Belgisch hardsteen slijpen

Professioneel Belgisch hardsteen laten slijpen

Belgisch hardsteen slijpen is een uitstekende manier om uw hardsteen te verfraaien en te onderhouden. Hardsteen is een van de meest veelzijdige en duurzame bouwmaterialen die er zijn. Het is een harde, kalkhoudende steensoort die al eeuwenlang wordt gebruikt voor het maken van allerlei bouwwerken. Dit type natursteen is bijzonder sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is voor toepassingen zoals gevelbekleding, trappen, vloeren en meer. Het kan echter gemakkelijk worden beschadigd door chemische stoffen, krachtige, puntige stoten of verkeerd slijpen. Is uw Belgisch hardsteen aan renovatie toe? Door Belgisch hardsteen te slijpen, schuren of polijsten kan het mooi opgeknapt worden. Belgisch hardsteen slijpen kunt u het beste laten doen door een iemand die dat vaker gedaan heeft. Bij AZS Nederland hebben wij meer dan 20 jaar ervaring. U bent daarom verzekerd van de juiste behandeling door een expert. 

Belgisch hardsteen slijpen voor renovatie

Het slijpen van Belgisch hardstenen vloeren, wanden en aanrechtbladen is geen doe-het-zelfklus; het vereist speciale machines en expertise om het juiste resultaat te bereiken. Belgisch hardsteen slijpen wordt door ons gedaan met professionele machines met diamantschijven. Deze schijven worden aangedreven door een motor en draaiend, op hoge snelheid over het oppervlak van de steen gehouden. Dit proces verwijdert oneffenheden, zoals diepe krassen, hoogteverschillen en andere beschadigingen. Het is belangrijk om bij het laten slijpen van hardsteen altijd eerst goed naar het steenoppervlak te kijken om te bepalen wat er precies moet gebeuren. Als er grote oneffenheden zijn, kan het nodig zijn om de vloer te repareren voordat hij geslepen kan worden. Als u ervoor kiest om uw Belgisch hardstenen vloer door een AZS Nederland te laten slijpen, dan bent u verzekerd van professioneel resultaat dat jarenlang meegaat. Uw hardstenen vloer zal er weer als nieuw uitzien en zal veel langer meegaan. Heeft u naast hardsteen ook een ander type natuursteen dat aan een opknapbeurt toe is? Wij zijn ervaren in graniet slijpen, leisteen slijpen, marmer slijpen en travertin slijpen.

Hardsteen slijpen en polijsten om hoogteverschillen te corrigeren

Belgisch hardsteen slijpen en polijsten is een effectieve manier om hoogteverschillen in hardsteen te corrigeren. Het proces bestaat uit het verwijderen van een dun laagje steen met behulp van speciale slijpgereedschappen. Dit kan worden gebruikt om oneffenheden in de vloer of wand te verwijderen, waardoor deze gladder en gelijkmatiger wordt. Het slijpen van hardsteen is voor ons een relatief eenvoudig proces dat door onze professionals kan worden uitgevoerd. Eerst wordt het oppervlak grondig schoongemaakt om stof en vuil te verwijderen. Vervolgens wordt er met behulp van speciale slijpgereedschappen een dun laagje steen verwijderd, waardoor het oppervlak gelijkmatiger wordt. Door het Belgisch hardsteen te polijsten wordt het ook weer mooi glad. Hoewel Belgisch hardsteen slijpen relatief gemakkelijk is, moet het wel door professionals worden gedaan om ervoor te zorgen dat het resultaat perfect is. Wij weten precies hoe we de juiste hoeveelheid steenslag moet verwijderen om hoogteverschillen te corrigeren zonder dat er schade aan het oppervlak ontstaat.

Stappenplan hard natuursteen slijpen

Als expert in natuursteenrenovatie hebben wij bij het slijpen een vast stappenplan dat wij doorlopen. 

  1. Voorbereiding: Onze specialist inspecteert het oppervlak om te bepalen welke slijptechnieken nodig zijn om het beste resultaat te bereiken. 
  2. Schuren: Hierbij gebruiken wij professionele machines met verschillende korrelgroottes om het oppervlak glad te maken en oneffenheden te verwijderen. 
  3. Polijsten: We polijsten het oppervlak van het hardsteen met behulp van speciale polijstmiddelen om een glanzend effect te creëren. 
  4. Afwerking: Afhankelijk van de wensen voegen we afwerkingsmiddel toe aan het oppervlak om ervoor te zorgen dat het hardsteen langer meegaat en er beter uitziet. 
  5. Inspectie: Onze professionals inspecteren het oppervlak opnieuw om ervoor te zorgen dat alle stappen correct zijn uitgevoerd en dat er geen oneffenheden of beschadigingen aanwezig zijn.

Meer advies over Belgisch hardsteen slijpen?

Wilt u meer informatie over Belgisch hardsteen slijpen en polijsten of bent u benieuwd naar onze service? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het hardsteen te inspecteren. Hierna volgt een vrijblijvend advies.

Belgisch hardsteen slijpen gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van hardsteen is nodig als er beschadigingen of hoogteverschillen zijn ontstaan.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven