Graniet slijpen

Graniet slijpen: professionele renovatie van uw natuursteen

Graniet slijpen en zagen is een veeleisende klus die veel precisie en ervaring vereist. Graniet is een harde steensoort die moeilijk te bewerken is, maar met de juiste technieken en gereedschappen kan het worden geslepen in verschillende vormen en maten. Een aanrechtblad of vloer van graniet kan mooi gerenoveerd worden. Door het verkeerd slijpen van graniet kunt u veel schade aanbrengen. En dat is het tegenovergestelde van wat u wilt! Als u ervoor kiest om uw graniet te laten slijpen door AZS Nederland, weet u zeker dat het vakkundig gebeurt. Onze natuursteenexperts voorzien u van een uitgebreid advies en gebruiken uitsluitend professionele machines met diamant slijpschijven voor het beste resultaat.

Graniet renoveren met slijpen

Graniet is een harde, duurzame steensoort die al eeuwenlang wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Het is een veelzijdige steensoort die in veel verschillende kleuren en patronen voorkomt. Het is een populair materiaal voor keukenwerkbladen, vloeren, trappen en vensterbanken. Graniet kan worden geslepen voor renovatie, om het oppervlak gladder te maken en de kleur te verbeteren. Door graniet te slijpen, kunnen de kleuren en patronen van de steen worden geaccentueerd. Graniet slijpen vermindert ook oneffenheden in het oppervlak, waardoor het er beter uitziet en langer meegaat. AZS zorgt ervoor dat uw graniet wordt afgewerkt met een glanzend oppervlak dat bestand is tegen schade door water of andere elementaire invloeden. 

Graniet zagen (doorslijpen)

Wilt u graniet op maat zagen, zoals een granieten keukenblad? Het zagen van graniet begint met het markeren van de lijnen waar u wilt dat de steen wordt gesneden. Dit kan worden gedaan met behulp van een potlood of een speciaal gemaakte stencil. Vervolgens wordt er een diamantzaagblad op de steen geplaatst, dat wordt aangedreven door een motor. Het blad snijdt door de steen, waardoor er stukjes graniet afvallen. Het zagen van graniet is echter niet zo simpel als het klinkt. Er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de dikte van de steenslag, het type graniet dat wordt gebruikt en de snelheid waarmee het blad draait. Als er foutjes gemaakt worden bij het zagen, kan dit leiden tot ongelijkmatige stukken of schade aan de steenslag. Daarom is het belangrijk om ervaren professionals in te schakelen voor dit soort projecten.

Hoe graniet slijpen en polijsten?

Graniet slijpen begint met het verwijderen van oneffenheden zoals kleine barsten of oneffenheden in de steen. Dit wordt door ons gedaan met behulp van diamantgereedschap dat speciaal ontworpen is om graniet te bewerken. Vervolgens wordt de steen geschuurd met behulp van verschillende soorten schuurpapier, afhankelijk van de mate waarin het oppervlak moet worden gladgemaakt. Als laatste stap wordt er een polijstmiddel aangebracht om het oppervlak te laten glanzen. Graniet slijpen vereist speciale vaardigheden en ervaring om goede resultaten te bereiken. Het proces kan ook tijdrovend zijn, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project. Daarom is het belangrijk om eerst goed na te denken over wat je precies wilt bereiken voordat je begint met graniet slijpen.

Het stappenplan voor graniet slijpen

Wij adviseren om graniet altijd te laten behandelen door een professional. Het is een proces dat veel tijd en aandacht vergt om het juiste resultaat te bereiken. Er zijn vijf stappen die wij doorlopen bij bij graniet slijpen. Door deze stappen toe te passen, zorgen wij ervoor dat uw graniet perfect glad, glanzend en beschermd is.

  1. Onze specialist inspecteert het oppervlak om te bepalen welke slijptechniek nodig is voor uw graniet om het beste resultaat te bereiken. 
  2. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van een professionele diamantslijper om het graniet te slijpen en direct te polijsten. Dit proces verwijdert kleine oneffenheden en maakt het glanzender. 
  3. Daarna wordt er gebruik gemaakt van een fijner diamantsegment om het graniet verder te polijsten en nog glanzender en gladder. 
  4. Vervolgens worden er professionele beschermingsmiddelen gebruikt om het granietoppervlak te reinigen en te beschermen tegen vuil, stof en vocht. 
  5. Tot slot worden er speciale waxproducten gebruikt om het granietoppervlak af te werken en te beschermen tegen krassen, vlekken en andere schade. 

Meer informatie en advies over graniet slijpen?

Wilt u meer informatie over graniet slijpen of een ander natuursteen slijpen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van uw natuursteenrenovatie? Neem dan contact met op ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het graniet te inspecteren. Hierna volgt een vrijblijvend advies.

Graniet slijpen gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van granieten aanrechbladen, vensterbanken en vloeren is nodig als er beschadigingen zijn ontstaan, zoals krassen en verkleuringen. 

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven