Marmer slijpen

Marmer slijpen is het proces waarbij een marmeren oppervlak wordt gepolijst tot een gladde afwerking. Dit kan alleen worden gedaan met behulp van speciale machines en slijpstenen. Het proces begint met het verwijderen van oppervlaktebeschadigingen, waarna het marmer geleidelijk gladder wordt gemaakt. Marmer slijpen is een arbeidsintensief proces en vereist specifieke vaardigheden en ervaring. Het is belangrijk om de juiste technieken en materialen te gebruiken om schade aan het marmeren oppervlak te voorkomen. Onze professioneel geschoolde marmer slijpers hebben minstens 20 jaar ervaring en leveren een consistente kwaliteit.

Zelf marmer slijpen?

Marmer is een prachtig materiaal voor vloeren en aanrechtbladen, maar het kan ook snel krassen of deuken oplopen. Met de juiste werkwijze kunt u deze beschadigingen zelf herstellen door het marmer te slijpen.

Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het slijpen van marmer:

 1. Gebruik de juiste gereedschappen: Er zijn speciaal ontworpen gereedschappen voor het slijpen van marmer, zoals diamantpolijstpads en slijpwielen. Gebruik deze gereedschappen in plaats van standaard schuurpapier of slijpstenen.
 2. Gebruik een stofmasker: Tijdens het marmer slijpen wordt er veel stof geproduceerd, dus het is belangrijk om een stofmasker te dragen om uw longen te beschermen.
 3. Ga van grof naar fijn: Begin met een grovere slijp- of polijstpad en werk uw weg naar fijnere pads. Dit zorgt ervoor dat u een glad en consistent oppervlak krijgt.
 4. Gebruik een waterstofborstel: een waterstofborstel kan helpen bij het verwijderen van vlekken en oneffenheden op marmer.
 5. Wees voorzichtig: Marmer is kwetsbaar en kan gemakkelijk beschadigen. Wees voorzichtig tijdens het slijpen en polijsten om beschadiging te voorkomen.
 6. Overleg met een professional, zoals AZS Nederland: Als u twijfelt of deze klus iets voor u is, overleg dan met een professional. Onze vakmensen kunnen u adviseren over de juiste gereedschappen en technieken om het beste resultaat te krijgen.

Welke slijpschijf voor marmer?

Er zijn verschillende slijpschijven beschikbaar voor het slijpen van marmer, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hier zijn enkele van de meest populaire slijpschijven voor marmer:

 • Diamantslijpschijf: Diamant is de hardste stof die er bestaat en daarom is een diamantslijpschijf de meest effectieve keuze voor het slijpen van marmergesteente.
 • Diamantslijpschijven zijn beschikbaar in verschillende groftegradaties en kunnen worden gebruikt voor zowel droog als nat slijpen.
 • Resin slijpschijf: Deze slijpschijven zijn gemaakt van hars en bevatten kleine korrels van diamant of andere harde materialen. Resin slijpschijven zijn geschikt voor marmer en andere natuursteensoorten.
 • Metalen slijpschijf: Metalen slijpschijven zijn gemaakt van staal of roestvrij staal en bevatten kleine korrels van diamant of andere harde materialen. Ze zijn geschikt voor marmer en andere harde materialen, maar zijn minder geschikt voor fijnere afwerkingen dan diamant- of resin slijpschijven.
 • Schuurpapieren slijpschijf: Schuurpapieren slijpschijven zijn beschikbaar in verschillende groftegradaties en zijn geschikt voor het slijpen van marmer en andere harde materialen.

Houd er rekening mee dat de juiste slijpschijf afhankelijk is van de grootte en de ernst van de beschadiging, de afwerking die u wenst en of u droog of nat wilt slijpen.

Marmer slijpen en polijsten

Marmer slijpen en polijsten zijn twee verschillende stappen in het proces om het oppervlak van marmer te verbeteren. 

 1. Slijpen: Tijdens het slijpen wordt een dunne laag van het marmer verwijderd om beschadigingen zoals krassen of oneffenheden te verwijderen. Hiervoor worden diamantpolijstpads en slijpwielen gebruikt.
 2. Marmer polijsten: Nadat het slijpen is voltooid, wordt het marmer gepolijst met fijnere polijstpads of poeders om een gladde en glanzende afwerking te creëren.

Het is belangrijk om te weten dat marmer een kwetsbaar materiaal is. Verkeerd gebruik van gereedschap kan leiden tot beschadiging van het marmer en een slecht resultaat.

Marmer laten slijpen door een professional

Het laten slijpen van marmer door een professional is de beste manier om beschadigingen zoals krassen, oneffenheden of verkleuringen van uw marmeren oppervlakte te verwijderen.

Bij AZS Nederland beschikken wij over de juiste gereedschappen en technieken voor elke steensoort. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het slijpen van natuursteen, zoals: marmer, graniet, Belgisch hardsteen en leisteen. Met onze kennis en ervaring weten wij de juiste methode te kiezen voor uw specifieke situatie, afhankelijk van de grootte van het oppervlak, de ernst van de beschadiging en de afwerking die u wenst.

Het slijpen van uw leisteen gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. Het slijpen van leisteen is nodig als er beschadigingen zijn ontstaan of als het oppervlak ongelijk ligt.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven