PSS 20 graffiti becherming

PSS 20 graffiti becherming

PSS 20 is een graffitibescherming die van plantaardige polysacchariden wordt gemaakt (cellulose, zetmeel) en water, voor verticale oppervlakten. PSS 20 vormt een zeer dunne film van. ong. 0.03 mm op het oppervlak en is een zogenaamd offerlaagsysteem (ook gekend als tijdelijk systeem). De beschermende film wordt verwijderd (geofferd) samen met de graffiti tijdens de graffitiverwijdering, en word dan heraangebracht op het nog vochtige oppervlak.

De PSS 20 film is open aan waterdampverspreiding, is normaal niet waarneembaar en is volledig omkeerbaar, gebruikmakend van heet water.

  • PSS 20 is niet-giftig voor mensen, dieren en het milieu.
  • PSS 20 is ruim getest door vele bekende instituten.
  • PSS 20 is bijzonder geschikt voor natuursteen, baksteen, beton en niet poreuze oppervlakten. (Volgens Ral-GZ 841/2 systeem van de graffitibescherming.)

De verwijdering van graffiti vindt plaats met heet water, en de hoeveelheid druk die geschikt is voor het oppervlak.

PSS 20 wordt geadviseerd en/of gebruikt door de Historische autoriteiten van de Erfenis in vele Europese landen. Meer dan 6 miljoen vierkante meter oppervlakten is in Europa inmiddels beschermd met PSS 20 (zie Verwijzingen)

PSS Subito anti-graffitiverf

De PSS Subito anti-graffitiverf is vooral geschikt voor geschilderde en/of gepleisterde façade’s, muren en betonnen oppervlakten. PSS Subito heeft bijzonder hoge prestaties, is damp-open en volledig omkeerbaar. PSS Subito wordt preventief gebruikt als graffitibescherming, evenals achteraf-laag voor het overschilderen van bestaande graffiti.

PSS Polysaccharide Technology, achtergrond informatie over PSS 20

Polysacchariden zijn zeer algemeen verspreid in aard en handelt als structurele elementen in planten (cellulose) en als energiereserves (zetmeel). De polysacchariden kunnen ook zeer speciale functies vervullen, zoals beschermende deklagen voor bacteriën en andere cellen.

Het polysaccharide wordt gebruikt als bronnen van voeding (zetmeel) door dieren en mensen, maar word ook gebruikt voor andere toepassingen, zoals de productie van papier (cellulose), behang deeg (zetmeel of cellulose derivaten) en bindmiddelen voor voedingsmiddelen.

Het polysaccharide is over het algemeen chemisch inactief, zijnde niet giftig en veroorzaken geen allergieën.

De polysacchariden zijn ideaal geschikt voor de productie van offerdeklagen op basis van water, aangezien zij gemakkelijk een film vormen. Wanneer een polysaccharide (of een mengsel van polysacchariden) een gel vormen, betekent dit dat de grote hoeveelheden water (over het algemeen meer dan 90%) in een driedimensionaal rooster, dat door het polysaccharide wordt geproduceerd, word gevangen.. Dit gel kan het grootste deel van het water verliezen na het drogen, en vormt daardoor een film.De deklagen van het polysaccharide worden goed aangepast voor de bescherming van oppervlakten tegen verontreiniging, door verf (graffiti) of verontreinigende stoffen op basis van olie. De deklagen van het polysaccharide beschermen ook oppervlakten tegen de meeste andere verontreinigende stoffen, zoals zout, vogeluitwerpselen, insecten, enz.

De deklagen van het polysaccharide kunnen ook additieven bevatten, bijvoorbeeld om de pH-waarde van de oppervlakte te regelen. PSS 20 is het beschermingssysteem dat op basis van de PSS polysaccharidetechnologie is ontwikkeld om gebouwen tegen graffiti en vuil te beschermen.

Grafitti en/of Vuil protectie

Grafitti en/of vuil-innovatieve oplossingen: Wij bieden onze eigen beschermingssystemen aan, die aan de verschillende soorten van oppervlakten wordt aangepast (façades, muren, vloeren, trappen en daken) Deze bieden tevens bescherming tegen loopvuil, kauwgom en andere verontreiniging.

  • Faceal Oleo – met oleophobische (olie en vetafweermiddel) en hydrophobische (waterafweermiddel) impregnaties op basis van Nanotechnologie.
  • PSS 20 – filmvormende, omkeerbare coating, die op basis van plantaardige polysacchariden word vervaardigd.
  • De PSS Subito anti-graffitiverf

Met betrekking tot deze unieke technologieën, bieden wij u aan:

  • Gewaarborgde toepassingskwaliteit dankzij onze eigen applicatie-afdelingen
  • Uitvoerig overleg betreffende het product, ondergrond en toepasbaarheid
  • Lange termijn werking van de beschermde oppervlakten (voor vuilverwijdering).

Het bevuilen: Bijzonder in het geval van poreus of sterk absorberende oppervlakten, wordt het vuil (grafitti) meegenomen door vloeistoffen, tot in de poriën van het oppervlak.

Dit zou verontreiniging op basis van water kunnen zijn, maar kan ook olie, of op basis van vet zijn. Het kan zelfs oplosmiddelen bevatten. Om dit soort vervuiling gemakkelijk te kunnen verwijderen, moet het penetreren van verontreiniging worden voorkomen en/of verhinderd. Kortweg: vuil mag niet meer aan het oppervlak blijven “plakken‿. In het geval van poreuze oppervlakten is reiniging, chemisch en/of mechanisch, een haast onmogelijke zaak zonder het oppervlak te beschadigen, hoe licht ook.

Preventie: Zoals op veel andere gebieden, voorkomen is beter dan genezen. Het bestrijden van graffiti, c.q., de bescherming tegen graffiti is een betere oplossing, dan de chemische of mechanische verwijdering van graffiti!

De bescherming tegen Graffiti: Om het even welke bescherming tegen graffiti, het moet ervoor zorgen dat de graffitiaanval gemakkelijk en zonder het eronder liggend oppervlak te beschadigen, kan worden verwijderd. De PSS- en de Faceal Oleo producten voldoen geheel aan deze eis.

Milieu: Om milieuredenen, zouden alleen producten op basis van water, c.q., producten vrij van oplosmiddelen, voor graffitibescherming moeten worden gebruikt. Waar mogelijk, de graffitiverwijdering zou zonder het gebruik van chemische oplosmiddelen moeten plaatsvinden. De PSS- en de Faceal Oleo producten voldoen geheel aan deze eis, en kunnen met aangepaste hoge druk en heet water verwijderd of schoongemaakt worden

Note: Er zijn geen „wonder producten“ voor graffitibescherming of graffitiverwijdering. Het uitgangspunt voor een optimale oplossing is de betreffende ondergrond, rekening houden met de behoeften van de klanten m.b.t.: optische verschijning, graffiti verwijdering en begroting. De ervaren specialisten zullen “non-damaging‿ en efficiënte mogelijkheden voor de oppervlakten opstellen.

Company philosophy

Kwaliteit: Ons doel is om onze opdrachtgevers, producten van uitstekende kwaliteit, samen met een eerste klas toepassing van deze producten, aan te bieden.

Dit omvat technische documentatie, raadgeving, voorlichting en een ondersteuning op lange termijn van de beschermde oppervlakken. Onze producten zijn ruim getest door vele bekende instituten en onze medewerkers zijn specialisten in toepassingen en eerlijke, onafhankelijke voorlichting.

Milieu: Onze producten worden gekenmerkt door een bijzonder hoog niveau van milieuverenigbaarheid: Onze beschermingssystemen, met inbegrip van PSS 20 en PSS Subito -(Polysaccharide technologie), Faceal Oleo – (Nanotechnologie), zijn allen op basis van water en bijna zijn ze allemaal volledig vrij van om het even welke chemische oplosmiddelen. Dit terwijl onze belangrijkste graffiti oplosmiddelen 100% biologisch-chemisch binnen een paar dagen afbreekbaar zijn. In overeenstemming met DIN, OESO gewaarborgd.

Oplossingen: Wij creëren een uitvoerige oplossing van problemen. Op deze wijze kan een optimale prijs-prestatie verhouding worden gewaarborgd.

In de graffitiprofylaxe sector van de graffitibescherming, en de snelle en bekwame verwijdering van graffiti, zijn een belangrijke component van deze oplossing. Wij bieden onderhoudscontracten daarom op lange termijn, voor de directe verwijdering van graffiti en voor regelmatige objecten inspectie aan.

De regionale partners van de specialist; Om de werking en waarborg te garanderen werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven door heel europa.

Voor verdere uitgebreide info verwijzen wij U graag naar: www.pss20.nl

Het Kristalliseren van uw vloer gebeurt door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur. 

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven