Granito vloer herstellen

Granito vloer herstellen

Heeft uw granito vloer schade opgelopen en wilt u deze in oude glorie herstellen of repareren? Geen zorgen, een beschadigde granito vloer kan doormiddel van verschillende technieken mooi opgeknapt worden. Granito, ook bekend als terrazzo, is een prachtig en duurzaam materiaal dat bestaat uit samengeperste steenspaanders (zoals marmerkorrels) en cement. Granito vloeren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer slijtvast, bestand tegen krassen en gemakkelijk schoon te houden. Je ziet ze veel in jaren 20 en 30 woningen in de hal, keuken of badkamer. Ondanks de robuuste aard ervan, kan granito na verloop van tijd beschadigd raken door slijtage, krassen, scheuren, vlekken of andere externe factoren. Als specialist in natuursteen en granitorestauratie en onderhoud, bent u bij AZS Nederland op het juiste adres!

Bedoelde u ‘graniet’? Graniet en granito zijn niet hetzelfde. Graniet is namelijk 100% natuursteen. Bekijk hier de informatie over graniet herstellen.

Stappenplan granito vloer repareren

Een granito vloer repareren is een secuur werkje, dus u doet er goed aan om dit uit te besteden aan een professional. Bij AZS Nederland repareren we beschadigd granito zorgvuldig en met gebruik van professionele machines . Onze specialisten kunnen dofheid, scheuren, gaten en andere beschadigingen reparen of herstellen. Hierna wordt uw granito vloer geschuurd en gepolijst zodat het weer jarenlang mee gaat. Onze procedure voor het repareren van granito omvat de volgende stappen:

  1. Grondige inspectie: Onze ervaren vakmensen beginnen met een uitgebreide inspectie van uw beschadigde granito vloer. Hierbij beoordelen ze de aard en omvang van de schade om de meest geschikte reparatiemethode te bepalen.
  2. Verwijderen van beschadigde delen: Indien nodig worden beschadigde delen van het granito zorgvuldig verwijderd om een schoon en gelijkmatig oppervlak te creëren.
  3. Egaliseren: Na het verwijderen van de beschadigde delen wordt het oppervlak geëgaliseerd, waardoor een vlakke basis ontstaat voor verdere reparatie.
  4. Mengen en plaatsen van de juiste materialen: We gebruiken hoogwaardige materialen die compatibel zijn met het bestaande granito om de reparatie uit te voeren. De juiste kleur steenspaanders en cement worden gemengd en zorgvuldig in de beschadigde gebieden geplaatst om het originele patroon en kleurenschema te evenaren. U kunt hierbij kiezen voor de traditionele manier of snelle manier.
    • Traditioneel mengen: Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verschillende kleuren marmerkorrels en cement. De droogtijd is enkele dagen. Hierna kunnen we verder met polijsten en afwerken.
    • Snel mengen: Hierbij worden de verschillende kleuren marmerkorrels samen gemengd met speciale steenlijm in plaats van cement. Wanneer dit aangebracht is, kan uw granito vloer op dezelfde dag nog afgewerkt worden worden.
  5. Polijsten en afwerken: Nadat de reparatiematerialen zijn uitgehard, wordt het hele vloeroppervlak gepolijst met een polijstmachine en water. Zo wordt het afgewerkt om een uniforme glans en naadloze integratie van de reparatie te bereiken.
  6. Laatste inspectie: We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat de reparatie volledig is geslaagd en dat uw granito vloer weer in optimale staat verkeert.

Traditionele terrazzo vloeren herstellen in oude huizen

De trend om traditionele terrazzo vloeren in huizen te herstellen in plaats van een nieuwe vloer te plaatsen is terug van weggeweest, en terecht! Deze prachtige oude granito vloeren hebben een rijke geschiedenis en een tijdloze charme die in moderne interieurs nog steeds bewonderd wordt. Het herstellen van een terrazzo vloer is als het onthullen van een verborgen schat; elk stukje steen draagt bij aan de unieke uitstraling van uw huis. Bovendien draagt het behouden en herstellen van een bestaande vloer bij aan duurzaamheid. Met onze toegewijde natuursteen en granito restauratie-experts kunt u uw terrazzo vloer nieuw leven inblazen en de authenticiteit van uw huis omarmen. Terrazzo repareren is een waardevolle investering. Door het schuren en polijsten zal de vloer weer glinsteren en glanzen. Dus waarom een nieuwe vloer plaatsen als u een adembenemende terrazzo vloer uit het verleden kunt koesteren?

terrazzo granito vloer herstellen

 

Granito vloer laten herstellen? Wij hebben 20 jaar ervaring!

Herstel of onderhoud nodig aan uw granito vloer? Ga niet zelf repareren als u daar geen ervaring mee heeft en voorkom zo meer beschadigingen. Wij hebben 20 jaar ervaring en weten wat we doen! Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnnen u aan de hand van foto’s en informatie over de mail of telefoon een grove indicatie van de kosten geven. Daarna maken we een afspraak en komt een van onze vakmensen bij u langs voor een inspectie van de vloer en schade. Aan de hand hiervan kunnen wij u het beste advies geven over mogelijkheden voor herstel. Indien gewenst voorzien wij u dan van een geheel vrijblijvende offerte.

De machines die wij gebruiken variëren in gewicht tussen de 150 kg tot 450 kg. Hiermee kunnen we snel en egaal polijsten. Bij het renoveren van terrazzo granito komt altijd veel stof vrij. Door het gebruik van water en speciale afzuiging kunnen we dit beperken.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven