Travertin slijpen

Travertin slijpen voor een opknapbeurt?

Is uw travertin dof geworden, zitten er vlekken, krassen of ongelijkheden in? Travertin kan middels slijpen, schuren en polijsten weer fantastisch opgeknapt worden. Travertin slijpen is een belangrijk proces bij het bewerken van travertin gesteente. Het is nodig om het oppervlakte van travertin af te vlakken en zo te verfijnen. Met travertin slijpen worden oneffenheden verwijderd, waardoor het ook beter bestand is tegen slijtage. Het slijpen van travertin kan het beste worden uitgevoerd door gekwalificeerde vakmensen. Travertin heeft namelijk een unieke structuur en textuur. Onze medewerkers zijn ervaren in de specifieke bewerkingstechnieken om het gewenste resultaat te bereiken.

Wanneer moet u travertin slijpen?

Een travertin vloer moet geslepen worden wanneer:

 • Er oppervlaktebeschadigingen zijn: Travertin slijpen verwijdert beschadigingen op het oppervlakte van de vloer, waaronder krassen, scheuren, putjes en andere onregelmatigheden.
 • Er verouderingsverschijnselen zijn: De tijd, het gebruik en de blootstelling aan zonlicht kunnen leiden tot verouderingsverschijnselen, zoals verlies van glans en verkleuring. Travertin slijpen kan helpen om de glans en de kleur te herstellen.
 • Voor renovatie: Als u plannen heeft om uw travertin vloer te renoveren, is uw travertin vloer slijpen vaak de eerste stap om het oppervlakte op te frissen en te verbeteren.
 • Het oppervlakte is niet glad: Onregelmatigheden en oneffenheden in het oppervlakte kunnen worden verwijderd door het travertin egaal af te slijpen.
  Het is belangrijk om te onthouden dat slijpen een specialistische taak is en moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde vakman om de kwaliteit van de vloer te waarborgen en beschadiging te voorkomen. Het is ook aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat u besluit om uw travertin te slijpen.

De voor- en nadelen van travertin

Travertin is een natuurlijk gesteente dat ontstaat door het afzetten van kalksteen in bijvoorbeeld grotten, rivieren en bronnen. Het wordt vaak gebruikt in bouw- en interieurontwerp vanwege de luxe, elegante uitstraling en duurzaamheid. Het kan jarenlang meegaan, zonder dat het vervaagt of beschadigt! Travertin is beschikbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor het een veelzijdige keuze is voor vloeren, muren, werkbladen en meer. Het is ook makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Travertin is echter vrij poreus, omdat het een open structuur heeft. Daardoor is het vatbaar voor vlekken en verkleuringen. Mede hierdoor is het ongeschikt om te gebruiken op plekken met veel slijtage, zoals gangvloeren en keukens. Heeft u travertin dat niet meer mooi is? Dan is slijpen, schuren of polijsten de beste methode voor renovatie.

Hoe travertin slijpen?

Hoe travertin slijpen? Wij leggen u hieronder graag de stappen uit. Bent u onervaren met het bewerken van natuursteen? Dan raden wij u aan om het aan onze experts over te laten. U krijgt bij ons altijd een gratis adviesgesprek.

 1. Voorbereiding: Verzamel alle benodigde slijptools en slijpmachines en inspecteer het oppervlakte van het travertin om te bepalen welke slijptechnieken nodig zijn.
 2. Schoonmaken: Maak het oppervlakte van het travertin grondig schoon en verwijder stof, vuil en andere verontreinigingen.
 3. Gaatjes opvullen: Vul alle gaatjes en krassen in het oppervlakte van het travertin op met een geschikt vulmateriaal.
 4. Slijpen: Gebruik een slijpmachine en slijptools om het oppervlakte van het travertin te slijpen. Begin met grove slijptechnieken en werk geleidelijk over naar fijnere slijptechnieken om het gewenste resultaat te bereiken.
 5. Polijsten: Gebruik polijstmaterialen en slijptools om het oppervlakte van het travertin te polijsten en een gladde en egale afwerking te creëren.
 6. Inspectie: Inspecteer het resultaat van het slijpproces en verwijder eventuele oneffenheden of beschadigingen.
 7. Afwerking: Breng een beschermende coating aan op het oppervlakte van het travertin om de duurzaamheid te verbeteren en het uiterlijk te versterken.
 8. Onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit op het travertin en reinig het oppervlakte om de duurzaamheid en uitstraling te behouden.

Travertin laten slijpen door AZS Nederland

Het is belangrijk om te werken met gekwalificeerde vakmensen die specifieke kennis en een erkend certificaat hebben om travertin te renoveren. Onze medewerkers zijn professioneel geschoold, hebben 20+ jaar ervaring en gaan zeer zorgvuldig te werk. Bovendien bezitten wij over de juiste materialen en uitrusting. Dit is cruciaal om een duurzaam en aantrekkelijk resultaat te bereiken!

Bij het travertin slijpen en renoveren worden verschillende stappen ondernomen om het oppervlakte van het materiaal te herstellen en te verbeteren. Dit omvat onder andere het schoonmaken en opruwen van het oppervlakte, het opvullen van gaatjes en krassen, en het herstellen van beschadigde delen. Het oppervlakte wordt vaak nog gepolijst om een mooie en glad oppervlakte te creëren. Wilt u een vrijblijvend advies met offerte? Neem dan snel contact op!

Travertin slijpen gebeurt bij AZS Nederland door vakkundige specialisten met de juiste apparatuur en opleiding. Het slijpen en polijsten van travertin is nodig als er beschadigingen en verkleuringen zijn ontstaan.

Ons Werkproces

01.

Adviesgesprek

Wij voorzien u van het juiste advies door onze ervaren specialisten. Een uitgebreide service en voorlichting leidt tot het beste resultaat.

02.

Offerte

Zodra u tevreden bent over de diensten die wij u kunnen aanbieden, voorzien wij u van een geheel vrijblijvende offerte.

03.

Werkzaamheden

Bent u tevreden met de offerte? Dan gaan wij voor u aan de slag en zorgen we ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

Scroll naar boven